Видове барбекю и как да избереш най-доброто

Видове барбекю - BBQ

Всеки любител на месото обича приготвената на барбекю храна. Страхотната опушеност, красивият загар, миризмата, караща небцето да се приготви за очаквания вкус и идеалната сочност няма как да не бъдат предпочетени от истинските ценители.

За да бъде постигнат този резултат по най-оптималния начин, обаче, е важно да бъде избрано правилното барбекю. А в тази публикация ще откриеш няколко практични съвета, които ще те водят в процеса.

Как да избереш точното градинско барбекю

Естествено, започни от основата – за какво точно ти трябва скарата.

За колко човека обикновено се налага да приготвяш перфектно опечени меса и зеленчуци? А планираш ли да правиш партита с повече хора? Едва ли ще е най-приятното да оставиш гладните съседи да чакат да опечеш пържолите под звука на вече куркащите им стомаси.

Какви храни ще искаш да готвиш на уреда? Искаш той да ти служи за обичайното – меса и зеленчуци или в менюто ще включиш и морска храна? Колко често ще бъде използвано и има ли достатъчно място в градината ти, за да стои постоянно там?

Помисли за размера на барбекюто и дали искаш да е преносимо. Ако у дома или на вилата разполагате с малка външна площ или балкон, компактните модели ще са по-подходящ вариант.

Ако пък имаш голям заден двор или градина, в който често кипи забавление, спокойно може да разглеждаш каталозите с по-големи барбекюта. Плюс на преносимото BBQ е, че може да се носи и в парка, на излети в природата и за къмпингуване.

В колекцията на магазините може да откриеш добро разнообразие, което да отговори на очертаните нужди.

Видове барбекюта, от които може да избереш

Основно може да ги разделим на преносими и статични.

Ако имаш достатъчно място в двора може да заложиш на статично зидано или готово за монтаж бетонно барбекю.

Преносимите варианти могат да бъдат най-различни: с капак или без, с колелца или само с рамка, полу-отворени, с цялостно премахващ се капак или закрепен такъв, с различна форма и отстояние между скарата и дъното. Откъм допълнителни функционалности също има вариации.

Специалистите споделят, че много хора предпочитат да закупят чугунено барбекю за дървени въглища. Причината е, че то е доста достъпен като цена вариант, изключително здраво е и е на практика почти вечно. Освен това е лесно за почистване, а най-голямото предимство – вкусът на приготвената храна е неповторим и не може да бъде постигнат при печене на скара от други материали.

Единственият по-съществен недостатък е теглото му. Но има много по-леки алтернативи, които са лесни за пренасяне.

FacebookTwitterLinkedIn
Оцени post
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.