Видове дамски парфюми според тяхното ухание

Наближават празници и искате да изненадате половинката си с подарък за 8 март, но не сте решили какъв да бъде точно. Едно добре решение на този проблем са марковите дамски парфюми, които ще бъдат идеалното допълнение към красивия букет цветя. Тук обаче идва друг проблем – какъв парфюм да изберете, с какъв аромат да бъде.

За тази цел е добре да знаете, че ароматните групи се разделят на четири основни типа:

Цветните видове парфюми са най-голямата група от ароматните семейства, и се използва за описване на парфюми с много аромати. Ароматът на цветните парфюми може да се произвежда по-изкуствен начин или чрез екстракт от цветя като роза, жасмин, гардения и други. Обикновено жени, които са активни, оптимистични и спонтанни са привлечени от цветните аромати, които допълват тяхната личност.

  • Шифрови дамски парфюми

Терминът шифрови парфюми, описва аромати, смесени предимно с връхни нотки на цитрус и оттенъци на дъб, а също и на пачули. Подучастъци в шифровите аромати включват цветя, цитрусово цветни, плодов и други, които са комбинирани с малки количества от други видове ароматни. Жените, които са емоционално стабилни и екстровертни предпочитат дамски парфюми с шифрови аромати.

  • Ориенталски дамски парфюми

Ориенталски аромат са някои от най-старите основи за парфюми. Тези аромати се комбинират интензивни аромати като подправки, смоли и екзотични цветя. Някои ориенталски аромати с карамфил, джинджифил и кардамон и често се съчетават с цветни нотки. Този вид парфюми се предпочитат от по-младите и импулсивни жени.

  • Цитрусови дамски парфюми

Типове цитрусов аромат са изработени от масла, извлечени от външния пласт на грейпфрут, портокал, мандарина и бергамот, вида на жълт оранжев. Обикновено тези аромати се комбинират с билки, дървесни аромати и най-често се използва като връхни нотки в парфюмите, за да се създаде баланс между тежките базови бележки. Екстровертни и спонтанните жените често предпочитат парфюми с цитрусов аромат.

Повечето известни марки предлагат, освен парфюми и козметика, така че спокойно можете да направите комплект и това би бил идеален подарък за всяка жена. Все пак на дали има жена, която да не използва нито козметика, нито парфюми.

FacebookTwitterLinkedIn
Видове дамски парфюми според тяхното ухание
4.5 (89.33%) 15 глас[а]

Луксозни коли за бал от SpeedyCars.eu