Видове дамски парфюми според тяхното ухание

Наближават празници и искате да изненадате половинката си с подарък за 8 март, но не сте решили какъв да бъде точно. Едно добре решение на този проблем са марковите дамски парфюми, които ще бъдат идеалното допълнение към красивия букет цветя. Тук обаче идва друг проблем – какъв парфюм да изберете, с какъв аромат да бъде.

За тази цел е добре да знаете, че ароматните групи се разделят на четири основни типа:

Цветните видове парфюми са най-голямата група от ароматните семейства, и се използва за описване на парфюми с много аромати. Ароматът на цветните парфюми може да се произвежда по-изкуствен начин или чрез екстракт от цветя като роза, жасмин, гардения и други. Обикновено жени, които са активни, оптимистични и спонтанни са привлечени от цветните аромати, които допълват тяхната личност.

  • Шифрови дамски парфюми

Терминът шифрови парфюми, описва аромати, смесени предимно с връхни нотки на цитрус и оттенъци на дъб, а също и на пачули. Подучастъци в шифровите аромати включват цветя, цитрусово цветни, плодов и други, които са комбинирани с малки количества от други видове ароматни. Жените, които са емоционално стабилни и екстровертни предпочитат дамски парфюми с шифрови аромати.

  • Ориенталски дамски парфюми

Ориенталски аромат са някои от най-старите основи за парфюми. Тези аромати се комбинират интензивни аромати като подправки, смоли и екзотични цветя. Някои ориенталски аромати с карамфил, джинджифил и кардамон и често се съчетават с цветни нотки. Този вид парфюми се предпочитат от по-младите и импулсивни жени.

  • Цитрусови дамски парфюми

Типове цитрусов аромат са изработени от масла, извлечени от външния пласт на грейпфрут, портокал, мандарина и бергамот, вида на жълт оранжев. Обикновено тези аромати се комбинират с билки, дървесни аромати и най-често се използва като връхни нотки в парфюмите, за да се създаде баланс между тежките базови бележки. Екстровертни и спонтанните жените често предпочитат парфюми с цитрусов аромат.

Повечето известни марки предлагат, освен парфюми и козметика, така че спокойно можете да направите комплект и това би бил идеален подарък за всяка жена. Все пак на дали има жена, която да не използва нито козметика, нито парфюми.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (48 votes)