Видове керемиди при ремонт на покрив

Ако ви се налага да правите ремонт на покрива по една или друга причина, то запознаването с основните видове външни покривни покрития в лицето на типовете керемиди може да ви бъде само от полза. Днес сме ви систематизирали основните видове керемиди, които се използват при ремонт на покриви у нас.

Естествени керамични керемиди

Това са най-масово използваните керемиди у нас, които имат вековни традиции и в цял свят. Приложими са при скатните покриви т.е. при такива с наклон от над 15-20 градуса, което е изискването за поставянето им. Те са изключително трайни, не абсорбират вода и цената им е относително ниска.

Изкуствени керемиди

Много подобни на керемидите от глина, описани по-горе, те се произвеждат от пясък, цимент, вода, а често и оцветители. Тяхната функция е да наподобяват керамичните като срока на техния живот често достига 40 години.

Битумни керемиди

Тези керемиди се използват масово при ремонт на покриви днес поради лесния им монтаж. Те обаче не са никак трайни. Ако не послушате съвета на специалистите и използвате най-нискокачествени керемиди от този тип (заради ниската цена), то може да се наложи да плащате за нов ремонт на покриви само след няколко години.

Полимерни керемиди

Този тип керемиди наподобяват много т.нар. изкуствени керемиди, създавани от пясък и цимент, но вместо тях се използват полимери. Този материал е също предпочитан при ремонт на покриви с оглед страхотната си здравина, която го прави изключително устойчив срещу счупване.

Метални керемиди

Металните керемиди са доста здрави и ако това е нещото, което търсите, то те са изключително подходящи при ремонт на покриви. Те са леки, пожароустойчиви, могат да се монтират при всякакви наклони, а експлоатационния им живот е на практика безкраен.

Избора на подходящи керемиди при ремонт на покриви е нещо, което да премислите в детайли. Възползвайте се от мнението на наетите специалисти за ремонта на покрива, които ще ви помогнат да направите най-ефективния избор на материали за вашата покривна конструкция.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (56 votes)
The following two tabs change content below.
Ангел Евтимов а.к.а. thunder_go