Крушки за XENON

Технологията „Ксенон“ /или по-коректното техническо наименование H.I.D./ представлява използване на смес от инертни газове в газозарядни лампи, които отделят светлина при протичане на електрически ток. Ксеноновата крушка е заредена с химически газ ксенон и други елементи в определено съотношение. Подаването на електрически ток се осигурява от два електрода.

Разликата между традиционните крушки, например халогенните, е че при ксеноновите отсъства нажежаем елемент /обикновено волфрамова жичка/ и процесът на отделяне на светлина се осъществява при ниска температура, като дава и предимството на по-висока устойчивост на вибрации при движение, както и значително по-дълъг експлоатационен живот .

Освен по-високата степен на осветеност, ксеноновите крушки, осигуряват и светлина по-близка по характеристики /цветна температура/ до естествената, която не заслепява.

Още едно предимство на технологията е ниският разход на енергия. При 35W мощност, ксеноновата крушка осветява до три пъти повече от халогенна, изразходваща 55W, като в същото време количеството отделяна топлина е в пъти по-малко и периодът на експлоатация е до десет пъти по-дълъг.

Освен всички технически предимства на ксеноновите крушки, трябва да се отбележи и чисто естетическия ефект на светлинната уредба на автомобила изпълнена с осветителни компоненти по тази технология. Практически цялата визия на контура и внушението на дизайна се променят и автомобилът изглежда съвсем различно и оригинално.

Относно споровете дали ксеноновите крушки заслепяват, отговорът е, че при правилно монтиране и комбиниране с подходящите за различните модели крушки фарове, ксеноновите светлини не заслепяват повече от останалите видове осветителни системи, използващи други технологии за производството на светещите компоненти.

Ако сте избрали този вариант за светлинната уредба на вашия автомобил, задължително се консултирайте какъв тип и модел ксенонови крушки са подходящи за вида фарове на автомобила. Ако сте избрали пълен комплект фарове и ксенонови светлини, уверете се, че отговарят на стандартите за съвместимост.

Подходящи модели и видове ксенонови крушки може да намерите в магазин Вилаз.

Статията е предоставена от webselo.com

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (99 votes)
The following two tabs change content below.
Обичам да пиша статии на тема образование. Имам много такива в сайта си http://razberi.info

Latest posts by Безплатен блог (see all)