Защо е по-трудно да се направи хубава и ефективна радио реклама

Отговорът на този въпрос може да има съвсем простичко обяснение. Информацията, която се поема през окото е най-голяма. Тоест, когато правите телевизионна реклама, всеки един кадър влиза през окото като информация. Друг обаче е случаят с рекламата в радио. Защото тук нямаме визия, а само звук. Една радио реклама става ефективна, когато успеете да накарате клиента да разбере какъв продукт предлагате, без да го е видял.

За да постигнете успеваемост, е нужно да следвате някои прости правила. Едно от тях е да направите нещо различно. Тоест опцията да копирате реклама/рекламна кампания на друг, подобен на вашия продукт, отпада. Може да се каже, че тогава ви очаква сигурна смърт в този формат. Затова предложете нещо различно на публиката. Креативността откроява. Дали ще е някакъв дискаунт или друга, хващата „ухото” оферта – решавате вие.

Повтаряемостта на вашата реклама също е от огромно значение, разбира се. Много е важно с какъв бюджет разполагате и как ще се договорите с радиата във вашия град. А ако сте в София, например, възможностите за реклама са още по-големи заради концентрацията на различни радиа с различни таргети.

Трябва да бъдете уверени и сигурни, че вашият бизнес е готов да се справи с повишените изисквания, които са следствие от рекламата, която сте пуснали. Това включва и актуализиране на вашия уеб сайт, за да може да се справи с повишеното потребление и търсене на продукти.

Да предизвикаш действие у клиента е едно от най-важните неща. Не случайно трикът тук е да се използват думи като „елате”, „направете”, „спечелете” и т.н. Тоест, все неща, които потребителят трябва да направи. Вашето послание трабвя да грабне и да държи достатъчно дълго вниманието на слушателя, че накрая той да въведе адреса на вашия уеб сайт или пък да звънне на телефоните за контакт.

Дълги и досадни реклами не се толерират. Не се толерират и такива с много изречения. Придържайте се към прости и къси изречения, за могат да бъдат лесно запомнени. Иначе ще дадете парите си на вятъра/ на някоя рекламна агенция.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (87 votes)
The following two tabs change content below.