Здравословна пица

Когато човек си помисли за пица първото нещо, което изскача в главата му, обикновено е „нездравословна”. Пицата обаче може да бъде много здравословно, в зависимост от съставките и това как се прави. Не може да разчитате пицата доставена до дома Ви е да е здравословно, просто защото не знаете какви съставки са вложени в нея.

Рецептата за здравословна пица е много проста и се свежда до избора на правилните съставки. Преди да започнете да се притеснявате за гарнитурата, трябва да помислите за тестото. Ще откриете различни видове тесто, но тесто без глутен ще гарантира, че всеки ще може да се радва на Вашето творение. За съжаление голям брой от тестата за пица без глутен имат малък проблем – ужасни са на вкус. Тестото за пица без глутен обикновено е много тестливо или пък прекалено хрупкаво и се разпада. Намирането на баланса между двете е понякога доста трудно. Добрата рецепта е тази, която включва различни видове брашно като тапиока брашно, брашно от сорго или от кафев ориз. Допълнителни съставки като морска сол, кафява захар, зехтин и орозов оцет ще добавят вкус към тестоте и ще предотвратят последното да изсъхне прекалено много.

Веднъж като приключите с тестото може да започнете с гарнитурата – дебела или тънка, кръгла или квадратна. Добрата рецепта е тази, която не изсушава гарнитурата прекалено много. Печете докато тестото се надигне, тогава извадете и добавете останалите съставки. Соса за пици е също много важен. Можете да намерите органични сосове за пица онлайн и в различни специализирани магазини. Можете да си го приготвите сами, като изберете правилните домати, добавите пресни билки и чесън и пасирате в кухненски робот. Вие определяте колко гъст ще е соса и какви подправки ще се използват, като това може да ви даде по-пикантен или по-сладък вкус. Ползата от домашно направен сос е това, че не се получават високи нива на натрий или захар, които се намират в бурканните версии.

Що се отнася до сиренето моцарела или козе сирене са класика. Можете да използвате малко или много. Има версии, които използват обезмаслено мляко, като така се избягва допълнително съдържание на мазнини, от което нямате нужда. Сиренето трябва да обхваща колкото се може повече пица, осигурявайки Ви вкуса, който търсите. Гарнитурата може да бъде зеленчуци, като се започне от броколи и се стигне до гъби. Добавянето на няколко различни всеки път ще ви помогне да намерите на кои от тях да се радвате повече.

Поставете всичко това обратно във фурната, докато сиренето се разтопи и получите вкусна, здравословна пица, която сте създали от нулата.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (52 votes)
The following two tabs change content below.

recepti

Latest posts by recepti (see all)