Зимна приказка

Прага е една водещите дестинации в Европа, защото е град, който обединява в себе си история, забележителности, интересни хора, магнетичност. Често го определят като „най-красивият град на Стария континент”. Ако сте имали възможността някога да го посетите със сигурност бихте се съгласили с нас.

Мултикултурната Прага има късмета да е разположена в центъра на Европа, точно в сърцето на континента. Това и местоположение е и причината днес този град да съчетава в себе си културата на много народи, богата история, но и собствен поглед върху всичко това.

За своите цели 1100 години съществуване град Прага винаги е представлявал политическо, икономическо и културно средище на Стария континент. Тук можете да видите многобройни забележителности, които са преминали през разрушенията на 20 веки Втората световна война. Главни забележителности са Пражкия замък, Централния площад и др. След 1992 година историческия център на града е защитен като културно наследство от UNESCO.

За туристите Прага е едно забележително място, където може да прекарате зимната си отпуска. През зимата в града се носи празничен дух, всичко е украсено – от къщите през магазините до парковете. А снега и белотата носят едно допълнително усещане за приказност.

Чешката столица е като излязла от книжка с приказки. Но това важи с пълна сила за цялата страна, където пейзажите на безкрайна белота и сгушени малки къщички спират дъха. Още едно нещо, което прави страната толкова приказна са старинните замъци.

Средновековните замъци носят в себе си спомени за отминалите времена. Стотиците замъци в европа за задължителна дестинация за пътешественика. Ако ви се отдаде възможност да ги посетите по Нова Година или Коледа не се колебайте – това ще остане в спомените ви като едно незабравимо преживяване, което се случва веднъж в живота.

 

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (49 votes)