Златната клетка

Златната клетка е най-новия турски сериал в България.

През последната година станахме свидетели на бума на турски сериали в родния ефир. Най-новият сериал, който ще се опита да трогне българската аудитория се казва Златната клетка, а историята е относително характерна, движеща се в контекста на класическите семейни сапунени опери.

Колкото и да е трудно в наши дни да се създават нови сериали, в Турция явно са намерили формулата за успех, защото родните телевизии продължават да излъчват нови и нови заглавия на турски сериали. Хората вече сякаш свикнаха с тях и започнаха да се отъждествяват с главните герои, което вероятно е и причината за рейтинга на всички турски сериали, излъчвани в България.

Най-новото заглавие от света на турските сериали – Златната клетка – стартира по БТВ на 31 май от 20:00 часа (ударна доза сериали от БТВ в праймтайм-а) с два пилотни епизода.

Не е лесно и да се открият качествени актьори за подобен тип турски сериали, тъй като звезди от ранга на Хазал Кая свикнаха да бъдат търсени и техните хонорари спират доста продукции да ги привлекат в екипа си. И все пак създателите на Златната клетка в лицето на режисьора Селим Деримдаллер са се постарали да осигурят изключително добри артисти за главните роли в Златната клетка. Сред актьорите се открояват имената на Батухан Караджакая, Неджат Ишлер, Фикрет Кюшкан, Мелиса Сьозен, Мехмет Гюнсюр, Вилдан Атасевер и други съвременни именити турски кино звезди.

Героите в Златната клетка се борят срещу предразсъдъци, его, гордост и позабравена власт, за да постигнат своите мечти и идеали. Основните действащи лица са Али, Орхан, Нисан и Гюнеш.

Али и Гюнеш са брат и сестра. След като Али е бил обвинен за убийството на бременната си съпруга погрешка, той се озовава в турски затвор, излежавайки присъда за нещо, което не е направил, докато неговата всеотдадена сестра Гюнеш се бори с тази неправда. Гюнеш толкова силно иска да освободи от затвора своя брат Али, че понякога забравя своя собствен живот в името на реабилитирането на брат си и възстановяването на наранената семейна чест.

Орхан от друга страна е крайно горд със своя произход и не пропуска случай да изтъкне своя аристократизъм и доброто си семейство. Въпреки всичко обаче той е склонен да постига своите цели с цената на всякакви законни и незаконни средства. Така той дори се е сдобил със своя син Мурат, който макар да не е негова кръв, той възприема като свой наследник и продължител на своя род.

Подобен персонаж макар и доста по-млад ще видим в лицето на Мехмет, който е наследник на династия, но благодарение на своя избухлив и сприхав характер постоянно се забърква в неприятности и проблеми.

Нисан пък е млада аристократка, която живее в златната клетка, което близките й са създали за нея и забравя за действителността. Макар Нисан никога да не е обичала истински, единственото нещо, което може да занимае нейното ежедневие е съдбата на малкия й и безкрайно обичан от нея син.

Една история за нравите, добри или лоши, които ще бъдат последния инструмент на отмиращата аристокрация да запази своето положение и власт в интензивно променящото се общество в Турция.

Сериалът Златната клетка е заснет през 2007 година, като първото му излъчване е по канал D. Не след дълго Златната клетка се радва на огромен интерес, ето така продукцията се указва и у нас. Турски сериал, който вероятно ще ви заинтригува и грабне с актьорска игра и любопитен сюжет. Не пропускайте всеки понеделник до четвъртък от 21:00 часа по БТВ турския сериал Златната клетка.

 

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (91 votes)
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.