Дамски сандали: Модел с или без платформа да изберем

Изборът между дамски сандали с или без платформа най-вече зависи от предпочитанията на жената, която ще ги носи, както и от това какви са стиловете, които тя предпочита като цяло.

Въпреки това, всяка от тези опции има своите предимства и недостатъци, които трябва да се имат предвид при избора на подходяща обувка, а ако сте от жените, които харесват и двата типа сандали, тогава тази статия може да ви бъде дори още по-полезна.

Дамски сандали с платформа

Дамските сандали с платформа преживяват през годините някои пикове и спадове, но едно нещо е сигурно: те са тук за да останат във времето. Какви са, обаче, техните предимства и недостатъци?

Предимства

Дамските сандали с платформа притежават следните предимства:

 • Визуално издължават краката: Платформата подпомага оптическо издължаване на краката и по този начин дава по-висока степен на естетика;
 • По-висока стабилност: За разлика от стандартните сандали, моделите с платформата обикновено има по-широка и стабилна основа, което прави усещането при ходене по-стабилно и удобно;
 • Удобство: Платформата позволява на стъпалата да бъдат по-равномерно разпределени, което може да помогне за намаляване на усещането за болка или умора в стъпалата.

Недостатъци

Сандалите с платформа могат да имат следните недостатъци:

 • Тежест: Дамските сандали с платформа могат да бъдат по-тежки за носене, особено за хората, които не са свикнали с тях;
 • Обем: Платформите могат да добавят обем към обувките и да променят облика на краката, което не всяка жена харесва;
 • Ограничения в стиловете: Поради големия размер на платформата, някои стилове на дамските сандали с платформа могат да бъдат по-ограничени в сравнение със стандартните сандали.

Дамски сандали без платформа

Дамските сандали без платформа са класически избор, който много жени предпочитат. Ето и техните предимства и недостатъци.

Предимства

Дамските сандали без платформа имат следните плюсове:

 • Естествен вид: Без платформа, дамските сандали имат по-естествен и ненатрапчив вид, което ги прави подходящи за разнообразни облекла и събития;
 • Лекота: Те са обикновено по-леки и по-удобни за носене, особено през горещите летни дни;
 • По-широк избор на стилове: Дамските сандали без платформа предлагат по-голям избор на стилове и дизайни, което позволява на жената да намери точно това, което иска (вижте на Stemanelli.com).

Недостатъци

Сред недостатъците на дамските сандали без платформа са следните:

 • По-малко визуално издължаване: Без платформа, дамските сандали може да не издължат краката визуално толкова, колкото моделите с платформа;
 • По-малка стабилност: В някои случаи, сандалите без платформа може да предложат по-малка степен на стабилност и подкрепа за стъпалата, а дребни камъчета и неравности под подметката могат да се усетят по-силно.
FacebookTwitterLinkedIn
Оцени post
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.