Етерично масло от чаено дърво – за какво е полезно и как се използва

Етерично масло от чаено дърво

Етеричните масла съпътстват човечеството от най-дълбока древност. Едно от най-популярните масла, за които като цяло се знае и най-много, определено е етеричното масло от чаено дърво.

То за първи път е открито и използване в Далечния изток, където се е използвало за лечение на кожни проблеми и за ароматерапия, което е още едно от многобройните му приложения.

Етеричното масло от чаено дърво много добре отразява това, че само по себе си, чаеното дърво носи много ползи за здравето, като разбира се, етеричното масло се прилага само и единствено външно.

Какъв продукт трябва да търсим

Преди всичко останало, трябва да започнем от там, че използването на този безценен продукт може да донесе неизмеримо големи ползи за здравето на кожата, но трябва да внимаваме какво купуваме.

Тук най-важното е да се отбележи, че маслото от чаено дърво трябва да е натурално и да е качествено, като за целта трябва да внимавате какво и от къде купувате (за да намерите първокласно масло, разгледайте на Pranarom.bg).

Може ли да се прилага директно върху кожата

Дори и ако сте попаднали на наистина първокласен продукт, трябва да знаете, че за кожата може да бъде много опасно директното прилагане на каквото и да било етерично масло.

Подобни продукти винаги трябва да се разтварят в базово масло за да станат безопасни. Сред най-популярните предложения е базовото масло от сладък бадем, което има няколко големи предимства.

Най-голямото е, че то, само по себе си, е много полезно, като хидратира кожата. В същото време, маслото от сладък бадем не е мазно, така че не утежнява кожата допълнително.

А какво можем да използваме етеричното масло от чаено дърво

Етеричното масло от чаено дърво може да помогне за лечение и преодоляване на определени кожни заболявания. Сред най-честите причини за прилагане на чаено дърво е наличието на акне.

Маслото има силно изразен антибактериален ефект, така че може да помогне изключително много за борбата с пъпките. Сред останалите проблеми, при които чаеното дърво е много ефикасно е раздразнената кожа.

То може да помогне при някои форми на дерматит, сърбеж и мазна кожа. Може също да насърчи заздравяването на рани. Счита се за едно от най-полезните масла, тъй като може да се ползва при наистина голям брой проблеми.

FacebookTwitterLinkedIn
5/5 - (1 vote)
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.