Евтини начини да подобрим всекидневната

Как да подобрим уюта в хола си

Ремонтът и преобразуването на домашното пространство в нещо съвсем ново носи определен чар на жилището. За да се почувствате на съвсем различно място не е нужно да сменяте цялото жилище. Напротив – нужно е да внедрите малко повече мисъл, усилие и разбира се известно количество средства в кухнята, банята, всекидневната или друга стая от вашият дом.

Във всички случаи това е по-икономичният и евтин начин да преобразите която и да е от стаите у дома към по-добро. Така ще притежавате съвсем ново помещение, което би могло да задейства съвсем нови възприятия.

Една от най-често обитаваните стаи във всяко жилище е всекидневната. Логично, тя има нужда от най-много поддръжка, почистване и грижа. В случай, че имате нужда от промяна у дома и по-конкретно в ежедневното помещение тук предлагаме някои трикове и идеи как да направите това по възможно най-лесния и нискобюджетен начин.

Тайната на всекидневната

Да постигнем видими и осезаеми резултати в подобряването на всекидневната без да изхарчим много пари звучи доста трудно, но за всяко нещо си има и по-кратък път и по-лесни начини. Не е задължително да имате под ръка интериорен дизайнер, който да „вкара нещата в ред“. Налични са достатъчно добри практики и съвети в интернет, които да ви помогнат в тази задача.

Как да подобрим уюта в хола си

Мебелите     

Тук ще предложим мебели тип „направи си сам“. Идеята е да използвате налични ненужни до момента материали (пример – палети от дърво), за да създадете части от обзавеждането. Те са подходящи за изграждането на маси, към които можете да добавите колелца, позволяващи преместването на масата от едно място на друго.

Процесът на създаване на мебели от палети далеч не е толкова труден, не изисква един куп дърводелски инструменти и на практика изисква съвсем малко време.Довършващата част можете да направите с помощта на малко боя и лак за дърво.

Натуралните елементи за подобряване на всекидневната

Такива са растенията, подходящи за отглеждане у всеки скъп или евтин дом, няма разлика. Те ще привлекат вниманието върху себе си и по този начин ще създадат една съвсем обновена атмосфера, на която ще се радвате вие и вашите гости.

Растенията са чудесен начин за подобряване на интериора и в същото време не изискват сериозно харчене на средства. Те успяват да създадат по-софистицирана атмосфера в жилището, както и го правят по-дружелюбно за гостите и за вас. На практика те поставят ударение върху важните и живи неща в живота.

Ако имате деца, наличието на растения у дома е важно, тъй като чрез тях можете да научите малчуганите на любопитни и полезни неща за природата и света около тях.

Пребоядисване

Едно бързо пребоядисване вдъхва нов живот на всяко помещение, особено на всекидневната, която използваме постоянно. Ако нямате време и финансова възможност да смените мебелите в хола е добре да помислите за този сравнително бърз, евтин и много ефективен вариант.

Пребоядисването важи и за мебелите от дърво (особено по-старите от тях), които могат да придобият нов външен вид и категорично да сменят дизайна на всекидневната.

Драстични промени

Коренно различните промени във външния вид на хола вършат най-добра работа, ако се стремите към драстична промяна. Изберете по-натрапчив цвят на боята за стените или мебелите. Добавете по-нестандартни елементи в украсата, които да привличат вниманието към себе си и да предизвикват коментар.

Шанс за старите мебели и предмети

Дайте шанс на старите мебели, ако все още не сте готови да се разделите с тях. Емоционалната връзка може да бъде изградена и с вещи, които ни носят определени спомени и усещания. Във всяка всекидневна вероятно има такива и ако все пак държите да ги запазите, помислете как можете да им дадете възможност да изпъкнат и едновременно да се слеят с новия дизайн на хола.

Старите мебели, особено, когато са от дърво, могат да осигурят специфичен уют на всекидневната и да я превърнат в ретро-модерно помещение. Можете да си помогнете с кофа избрана боя и лак. Те ще запазят  структурата на старите мебели. Друг вариант е да помислите за претапициране на старото кресло или канапе. Тук можете да изберете от редица възможни видове текстил в различен цветен принт.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (60 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.