Как да изберем точния климатик

Климатик за дома

Изборът на климатик за дома е много сложен, тъй като не е лесно да се ориентираме измежду различните модели и марки, които се предлагат. В допълнение, повечето хора се объркват, когато се наложи да изчислят колко мощен уред им е необходим.

Ако и вие сте в това положение, можете да намерите полезна информация на следващите редове, с което да вземете по-добре информирано решение. Ето как да се ориентираме към точния уред.

Каква мощност да изберем

Както можете да видите в praktis.bg, в търговската мрежа се предлагат различни модели климатици, които са предназначени за различни по размер помещения.

За повечето хора е трудно да съобразят големината на стаята с мощта на климатика, защото обикновено изчисляват само площта, докато в случая е нужно да се съобразите не с квадратите, а с кубатурата, тоест с височината на помещението. За да не изберете несъразмерно силен или слаб уред, трябва да се консултирате с търговеца.

Попитайте каква мощност е нужна за вашата стая. За да бъдете максимално точни, трябва да знаете колко е нейната дължина, ширина и височина, което ще гарантира максимално добри резултати и минимални разходи на енергия при работата на уреда.

От какъв модел се нуждаете

Трябва да помислите добре кой е оптималният вариант за вас – дали имате нужда от климатизация на една стая или ще трябва да климатизирате повече от едно помещение. Тук можете да избирате съответно между мултисплит и моносплит.

Трябва да помислите също и за възможността да се спрете на хиперинверторен климатик, който дава възможност да спестявате постоянно електроенергия докато уредът работи.

Към каква марка да се насочим

В търговската мрежа се предлагат различни марки климатици, като разликите между тях могат да са доста големи, както по отношение на качеството, така и от гледна точка на цената.

Ако искате да намерите добра марка на разумна цена, най-добре е да се ориентирате към марка като GREE, която се е наложила като едно от най-предпочитаните модели.

За този бранд се казва, че предлага максимално добри параметри при оптимално добра цена и ако не разбирате от климатична техника, можете да се насочите към тази марка без страх, че ще сгрешите.

FacebookTwitterLinkedIn
5/5 - (1 vote)
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.