Пране на килими в София

Преди и след пране на килими

Пране на килими – защо е нужно?

Ако сте от типа хора, които обичат да поддържат добра хигиена в домовете си, особено когато става въпрос за килимите и останалите текстилни подови настилки като мокети и пътеки, то тази статия несъмнено ще ви бъде интересна и полезна.

Години наред килимите са част от бита ни и допринасят за уюта и комфорта в него. Те са символ на гостоприемство и благодарение на тях атмосферата би могла да бъде завидно приятна. Но рано или късно настъпва момента с почистването им, който няма как да бъде прескочен. Освен че сами бихте могли да се заемете с тази задача, то не малка част от гражданите предпочитат да се доверят на фирма за пране на килими.

Какво причинява замърсяването на килими?

Най-често замърсяването на мокетите и килимите се дължи на домашните любимци, които вършат непрестанни пакости, оставят косми след себе си или следи от непочистени лапи след дъждовно време. Каквито и да са причините, то правилната и редовна поддръжка на вашия килим спомага за запазване трайността на цветовете и качеството на материята му. Не са малко случаите, в които човек сам се опитва да отстрани залепнала върху килима дъвка и по този начин рискува да го повреди. Оставяйки го в ръцете на професионални лица, вие можете да бъдете сигурни, че блясъкът му ще се възвърне скоро и ще се наслаждавате на чисто новия му вид.

Все пак професионалното пране на килими е нещо, което не бихте могли да извършите сами. Да не забравяме, че специалистите работят с професионални прахосмукачки, препарати и пособия, които липсват при всяко едно нормално домакинство.

Какво предлагат въпросните фирми за поддръжка и почистване на текстил?

Фирмите предлагат различни подходи. Те се опитват по всякакъв начин да отговорят на търсенията ви и са включили най-разнообразни методи и услуги, в зависимост от материята на килима и спецификата на самия проблем.

А що се отнася до цените, те най-често се сформират върху почистената площ. В зависимост от това каква е квадратурата на вашия килим, фирмата, която сте избрали за извършване на услугата, ще ви посочи крайната стойност, която да заплатите. Ако желаете килима да бъде транспортиран, то в повечето случаи се налага да доплатите предварително фиксирана такса.

Изберете коректна и доказала се фирма за пране на килими в София и забравете за нечистотията, царяща върху килима ви.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (103 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.