10 препоръки при преместване в ново жилище / квартира

Ако ви се налага да сменяте старото жилище или квартира с ново и да прибягвате до услугите на хамали, експерти по преместването на покъщнина, то тази публикация може да ви помогне да изгладите и планирате процеса, като ви лиши от излишни непредвидени фактори, които в последствие могат да създадат проблеми.

Съществуват доста неща, на които трябва да се обърне внимание в контекста на използването на хамали и самото преместване като цяло, но тук считаме, че сме успели да извлечем 10-те най-важни препоръки при тази процедура, които се надяваме да са ви от голяма полза и да ви спестят, както време, така и усилия в тази не лека задача:

 

  1. Съставете списък на вещите и ги систематизирайте, за да можете да ги проверите при товарене, пристигане и разопаковане. Така ще спестите едно ненужно лутане около голямата купчина вещи в новото ви жилище.
  2. Заделете бижутата и ценните вещи отделно от останалите такива и ги пренесете в отделно обособен кашон.
  3. Отървете се от всичко ненужно, което няма да използвате в новата си квартира или жилище. Няма нужда да ги опаковате, пък и няма по-добро време за подобен тип разчистване…дори и през пролетта.
  4. Ако живеете или сте живели в апартамент над 1-вия етаж е добре да сте сигурни, че асансьорът ще е в изправност в деня на самото преместване. Можете да потърсите помощта на домоуправителя, за да обезпечите този риск.
  5. Чупливите вещи като сервизи или други крехки неща, които избраните от вас хамали ще местят е добре да са отделно опаковани, като същото нещо важи и за острите предмети като ножове например.
  6. Размразете хладилника, разкачете кабелната, съберете зарядните за мобилни телефони.
  7. Всякакъв тип електроника, която подлежи на преместване от хамали е най-добре да е напълно окомплектована и сглобена, за да не загубите някоя важна част.
  8. Гарантирайте място пред вашия блок, където да паркира камионът на фирмата за хамали, за да успеят те максимално бързо да свършат своята работа, а вие да се настаните в новия си дом.
  9. Обозначете адекватно всеки кашон, който професионалните хамали ще местят, за да може после бързо да намерите място за всички вещи.
  10. Преди да пристъпите към започване на самото преместване и преди пристигането на самите хамали е добре да сте сигурни, че не сте забравили нещо. Проверете всяко кътче от вашия дом – чекмеджета, рафтове, гардероби, секции и т.н.

 

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (56 votes)
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.