10-те правила на добрия съквартирант

Както няма еднакви пръсти на ръката, така и няма еднакви съквартиранти. За да бъдеш добър съквартирант следвай тези полезни съвети и може да създадеш приятелство, което да остане за цял живот.

 

Уважавай личното пространство на другите

Никога не влизайте в стаята им без да почукаш, не отговаряй на телефонните им позвънявания, не проверявай пощата им.Запомни, тези хора са твои съквартиранти, не братя или сестри.

 

Има начини да се разберете със своите съквартиранти

Хладилникът…

Яж само това, което е твое, освен ако нямате предварително споразумение за храна, която можете да делите.Не би се почувствал приятно, ако прибирайки се след тежък работен ден откриеш че любимата ти храна е изядена.

 

Поддържай чисто

В кухнята – измивай си приборите след ползване, почиствай си масата, освобождавай съдомиалната.В банята – подреждай своите хавлии и дрехи, за да има място и за други, почиствай мивката, ваната и тоалетната редовно след ползване.

 

Плащай сметките навреме

Никой не обича закъснение със сметките. Ако имаш подобен навик помисли за наемане на самостоятелен малък апартамент.Никой не е длъжен да покрива твоята част от сметките, защото ти не можеш да се справиш навреме.

 

Поделяйте си сметките за консумативи

Логично е колкото души консумират, толкова и да плащат.

 

Не споделяйте един и същ телефон

Редица неразбирателства възникват в следствие използването на общ телефон. Вместо това използвайте мобилни телефони или инсталирайте две различни телефонни линии.

 

Водете си записки

Помнете кой какво е платил от предния месец и бъдете сигурни, че имате касови бележки за всичко това.

 

Не напускайте преди да е изтекъл договора ви за наем

Ако се наложи да се преместите по някаква причина преди неговото изтичане помогнете на вашите съквартиранти да си намерят съквартирант, който отговаря на техните изисквания, докато това стане вие е добре да си плащате сумата, която се изисква за наема, дори да не живеете там.

 

Преди да поканите някого да преспи у вас обсъдете го с другите съквартиранти

Ако възникне проблем можете да бъдете помолен да внесете определена сума в общата каса или да прекарате определено време с човека когото сте поканили в неговия дом.Защо вашите съквартиранти трябва да се чувстват пренебрегнати в собствения си дом.

 

Никога не канете група приятели на парти без да обсъдите това със съквартирантите си

Един или двама не са чак такъв проблем, но когато става въпрос за група нещата се променят.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (76 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.