5 неща, за които не трябва да се тревожим

1. Никога няма да си намерите партньорка.
Защо не трябва да се тревожите: На този свят има повече жени, отколкото мъже, така че спокойно. Ставате все по-възрастен, но пък и изборът ви на жени, с които да се срещате, се увеличава. Спрете да се опитвате всяка среща да бъде успешна. Неизбежно е срещите да преминават на принципа проба – грешка.

За какво трябва да се тревожите: Да не се обвържете с луда жена. „Ако смятате, че хората от обкръжението й са прекалено странни и тя е единствената, която се държи адекватно, преосмислете мнението си“, казва Скот Халтзман, психиатър и автор на „Тайните на щастливо женените мъже“.

2. Личната ви неприкосновеност е публично достояние, защото прекарвате много време в Интернет.

Защо не трябва да се тревожите: „Само 6 процента от крадците на идентичност използват онлайн транзакциите“, казва Пол Стивънс, директор по политиката и защитата в Информационната агенция за защита на личната неприкосновеност.

За какво трябва да се тревожите: Предложенията за предварително одобрени кредитни карти. Те са валидни не само за вас, но и за всеки човек, който е преровил боклука ви, намерил е формуляра, попълнил го е и е ударил голямата печалба. Влезте в optoutprescreen.com и откажете предложенията за период от пет години.

3. Абсолютно сте неподготвен да бъдете баща.
Защо не трябва да се тревожите: Бебетата са гъвкави същества и реагират веднага, така че можете да направите грешка и да се поучите от нея, точно както постъпвате с ръчната скоростна кутия. „Ето още една добра новина: бебетата нямат дългосрочна памет (която евентуално да използват срещу вас) докато станат на 2 или 3 години“, казва Джим Сиърс, педиатър и автор на „Първите ви стъпки като баща: 25 неща, които всеки баща трябва да знае“.

За какво трябва да се тревожите: „Лошото хранене причинява повече вреди на детето отколкото алкохола и наркотиците, взети заедно“, казва Сиърс.Откажете се от собствените си лоши хранителни навици: яжте повече зеленчуци.

4. Когато се пенсионирате, ще живеете в малко жилище на забутано място.
Защо не трябва да се тревожите: Всеки месец влагайте 10 процента от заплатата си в пенсионния план и няма да имате проблеми. Започнете на 25 годишна възраст и получете 3 процента годишно увеличение, докато се пенсионирате. „С месечните вноски от 10 процента на 65 годишна възраст ще имате достатъчно средства, за да се радвате на живота, казва Пол Мериман, автор на „Живейте, но не надживявайте парите си“. При това положение в крайна сметка ще имате и добро жилище на хубаво място.

За какво трябва да се тревожите: За тестостерона си. Той може да ви накара да инвестирате много пари във високорискови, трудни за продаване акции с надеждата да направите голям удар.

5. Ще умрете внезапно (например още преди да дочетете тази статия).
Защо не трябва да се тревожите: Тялото ви едва ли ще ви предаде, но начинът ви на шофиране може да го направи. Автомобилните катастрофи са най-честата причина за смъртта на мъжете на възраст от 25 до 39 години, според Центровете за контрол и превенция на болестите. Така че внимавайте!

За какво трябва да се тревожите: Баща ви. Той е показател за евентуалното ви състояние след 20 години. Генетиката е много важна, особено при мълчаливите убийци – рака и сърдечните болести, които са основни причини за смъртта на възраст 40 – 64 години. „Не отлагайте отказването от вредните навици“, казва Франк Пийкок, заместник директор на спешното отделение в Клиниката в Кливланд.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (91 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.