7 мита за презерватива

Презервативите и митовете за тях са неизменна част от съвременната поп култура. Никой не иска да ползва презервативи, но за съжаление се налага защото безразборния секс и сексуалните контакти от типа за една вечер сме заедно, не водят до нищо добро.

Ето 7 мита, които са извинения на хората които не ползват презервативи…

МИТ 1: Презервативите са проблем на мъжете.Това е доста разпространено мнение, но е абсолютно невярно. Фактите доказват, чепочти половината от купувачите им са жените.
МИТ 2: Сексът с презерватив е като да се къпеш в дрехи или да помиришеш цвете спротивогаз.Съвременните латексови презервативи имат сериозни физикомеханическипоказатели (здравина, еластичност) съчетани с висока сигурност и чувствителност.Появиха се високо качествени презервативи от ново поколение, които са обработениспециално със специална безсиликонова смазка на водна основа и са абсолютнобезопасни за здравето.

Има щамповани с релеф от двете страни презервативи, коитообогатяват усещанията и на двата пола и които се препоръчват на хора, изпитващитрудности с постигането на оргазма. Презервативите са обработени със смазка съсзабавено действие, която съдържа локално анестезиращо вещество бензокаин.
МИТ 3: Презервативът предизвиква болка.На практика всички презервативи, които са в продажба, са обработени съсспециална смазка на силиконова, полиетиленова или водна основа, което попринцип прави невъзможно появата на болка при тяхното използване. Предимстватана силиконовата смазка са, че е абсолютно неутрална, има добри смазочни качестваи ниска себестойност. Недостатъците и са, че не се измива с вода и не разтваряактивните добавки.

Полиетилгликонолът е вещество, което широко се използва вкозметиката като основа на множество кремове, добре разтваря различнитесъставки, но затова пък е доста скъп. Смазките на водна основа са по-ествествени за човешката лигавица, лесно се измиватс вода и бързо се отделят от организма. Освен това, съществуват смазки с активни добавки – спермициди, които са допълнителна защита за организма,благодарение на веществата, които неутрализират сперматозоидите, вредните бактерии и вируси и които действат обезболяващо ( продължават времето на половия акт, понижават чувствителността на мъжките рецептори).

Има смазки, в които са замесени ароматични вещества и хранителни добавки. Ако изпитваш болка, когато употребяваш презерватив, това може да е симптом за заболяване на половата система – непременно се обърни към лекаря.

МИТ 4: Сексът без презерватив е по-полезен за здравето на партньора, защото такасе обменят хормони.Едва ли нежеланата бременност, абортът и инфекциите, предавани по полов път,могат да бъдат полезни за нечие здраве. Единственият минус на латексовитепрезервативи ( в сравнение с презервативите от изкуствени полимери или отестествени мембрани е незначителното съдържание на белтък, който у някои хораможе да предизвика алергична реакция. Физико-механичните свойства наполиуретановите презервативи и кондоми от естествени мембрани отстъпват налатексовите и практически не защитават от инфекции, защото порите им са по-големи от болестотворните вируси и бактерии.
МИТ 5: Неудобно е да ползвам презервативи.Мога да обидя партньорката си. Напротив, така ще докажеш, че се грижиш занейното здраве и безопастност. Самия процес на използване на презерватива можеда стане интересен елемент на любовната игра и повод за неизпитани до тозимомент интимни ласки.
МИТ 6: Ние сме женени, не си изневеряваме и не ни трябват презервативи.Дори да е така, използването на презервативи е препоръчително. Можете да прихванете някоя зараза не само от нещо “чуждо”, но и в басейна, във фитнес-залата, в обществения транспорт или чрез лошо измити чинии.
МИТ7: За предпочитане е презервативът да се съчетае с кремове, масла и интимнигелове.Категорично НЕ! Освен, че могат да предизвикат сърбежи, парене и алергични реакции, когато попаднат върху някои чувствителни участъци на тялото, те действатразрушително върху латекса на презерватива.

FacebookTwitterLinkedIn
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.
Коли под наем от летище София