7 мита за презерватива

Презервативите и митовете за тях са неизменна част от съвременната поп култура. Никой не иска да ползва презервативи, но за съжаление се налага защото безразборния секс и сексуалните контакти от типа за една вечер сме заедно, не водят до нищо добро.

Ето 7 мита, които са извинения на хората които не ползват презервативи…

МИТ 1: Презервативите са проблем на мъжете.Това е доста разпространено мнение, но е абсолютно невярно. Фактите доказват, чепочти половината от купувачите им са жените.
МИТ 2: Сексът с презерватив е като да се къпеш в дрехи или да помиришеш цвете спротивогаз.Съвременните латексови презервативи имат сериозни физикомеханическипоказатели (здравина, еластичност) съчетани с висока сигурност и чувствителност.Появиха се високо качествени презервативи от ново поколение, които са обработениспециално със специална безсиликонова смазка на водна основа и са абсолютнобезопасни за здравето.

Има щамповани с релеф от двете страни презервативи, коитообогатяват усещанията и на двата пола и които се препоръчват на хора, изпитващитрудности с постигането на оргазма. Презервативите са обработени със смазка съсзабавено действие, която съдържа локално анестезиращо вещество бензокаин.
МИТ 3: Презервативът предизвиква болка.На практика всички презервативи, които са в продажба, са обработени съсспециална смазка на силиконова, полиетиленова или водна основа, което попринцип прави невъзможно появата на болка при тяхното използване. Предимстватана силиконовата смазка са, че е абсолютно неутрална, има добри смазочни качестваи ниска себестойност. Недостатъците и са, че не се измива с вода и не разтваряактивните добавки.

Полиетилгликонолът е вещество, което широко се използва вкозметиката като основа на множество кремове, добре разтваря различнитесъставки, но затова пък е доста скъп. Смазките на водна основа са по-ествествени за човешката лигавица, лесно се измиватс вода и бързо се отделят от организма. Освен това, съществуват смазки с активни добавки – спермициди, които са допълнителна защита за организма,благодарение на веществата, които неутрализират сперматозоидите, вредните бактерии и вируси и които действат обезболяващо ( продължават времето на половия акт, понижават чувствителността на мъжките рецептори).

Има смазки, в които са замесени ароматични вещества и хранителни добавки. Ако изпитваш болка, когато употребяваш презерватив, това може да е симптом за заболяване на половата система – непременно се обърни към лекаря.

МИТ 4: Сексът без презерватив е по-полезен за здравето на партньора, защото такасе обменят хормони.Едва ли нежеланата бременност, абортът и инфекциите, предавани по полов път,могат да бъдат полезни за нечие здраве. Единственият минус на латексовитепрезервативи ( в сравнение с презервативите от изкуствени полимери или отестествени мембрани е незначителното съдържание на белтък, който у някои хораможе да предизвика алергична реакция. Физико-механичните свойства наполиуретановите презервативи и кондоми от естествени мембрани отстъпват налатексовите и практически не защитават от инфекции, защото порите им са по-големи от болестотворните вируси и бактерии.
МИТ 5: Неудобно е да ползвам презервативи.Мога да обидя партньорката си. Напротив, така ще докажеш, че се грижиш занейното здраве и безопастност. Самия процес на използване на презерватива можеда стане интересен елемент на любовната игра и повод за неизпитани до тозимомент интимни ласки.
МИТ 6: Ние сме женени, не си изневеряваме и не ни трябват презервативи.Дори да е така, използването на презервативи е препоръчително. Можете да прихванете някоя зараза не само от нещо “чуждо”, но и в басейна, във фитнес-залата, в обществения транспорт или чрез лошо измити чинии.
МИТ7: За предпочитане е презервативът да се съчетае с кремове, масла и интимнигелове.Категорично НЕ! Освен, че могат да предизвикат сърбежи, парене и алергични реакции, когато попаднат върху някои чувствителни участъци на тялото, те действатразрушително върху латекса на презерватива.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (90 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.