7 златни съвета при преместване в нов дом

Процедурата по преместване е изключително сложен и комплексен процес, който често изисква сериозно внимание и достатъчно време, ако държим всичко да протече гладко и безпроблемно. Все пак има няколко полезни препоръки, които могат да улеснят тази задача до голяма степен.

Днес сме ви подбрали седем златни съвета, които да ви спестят излишните главоболия при преместване. Не претендираме за изчерпателност на списъка, но мислим, че той може да ви бъде изключително полезен в подобна ситуация, ето го и него:

  1. Изготвянето на подробен списък с вещи за преместване може да голяма степен да редуцира шанса да забравите нещо в старото си жилище и да ви се налага да се връщате отново.
  2. Опаковането на вещите започва в отделните стаи, като все пак в крайна сметка поставяте всичко в една стая, за да сте сигурни, че сте събрали всичко от останалите. За предпочитане е вещите от тази стая да са събрани и опаковани предварително и поставени в нейния център.
  3. Подходете внимателно при преместване на чувствителна апаратура, като бяла или черна техника. Използването на оригиналните опаковки би ви спестило евентуални повреди, които могат да се окажат скъп и непредвиден разход.
  4. При преместване разделете парите, важните документи и бижутата от останалите вещи, като ги преместите лично в отделен кашон или друг вид опаковъчно пособие.
  5. Надпишете всеки кашон с вещи от няколко страни, като така в последствие не рискувате неясноти и затруднения при откриването на определени вещи. Добре е да планирате разпределението на съдържанието на коя да е стая от старото жилище в стаите от новия ви дом.
  6. Подгответе специален кашон с вещи от първа необходимост след преместване. Това често включва спално бельо, четки и паста за зъби и други артикули, които възнамеряваме да използваме преди да сме завършили напълно с разопаковането на багажа в новото жилище.
  7. Размразете хладилника. Ако ви се налага преместване през летен месец, а хладилникът е насъбрал лед, то освен, че теглото му се повишава, то и може да изпуска вода – добра практика е да го изключите 1-2 дни преди датата за преместване.
FacebookTwitterLinkedIn
4.4/5 - (41 votes)
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.