Апартменти в Бояна – за и против

Луксозни апартаменти в Бояна

Едно от местата, което се възприема като емблематично за живота в столицата е Бояна. Притежаването на апартаменти в Бояна, често асоциирана с „Кварталът на богатите“ често се оказва не просто начин на живот, а и добър вариант да подчертаеш кой си в обществото днес. Днес ще разгледаме по 3 плюса и минуса за мненията за покупката на евтини или не толкова евтини апартаменти в този столичен квартал, за да решите дали си струва да инвестирате в жилище там.

Апартаменти в Бояна – негативите

По-долу ще изброим някои от негативите на това да си собственик на жилище в Бояна:

Транспорт

Ако не сте шофьор, то може транспортът от и към квартала да се окаже проблем. Добре е да помислите за вариантите ви за придвижване в такава ситуация, защото обещственият транспорт е относително слабо развит в района.

Базова инфраструктура

Въпреки елитния си статут, карталът все още се бави с изграждането на по-комплексна инфраструктура, която да позволи по-лесното есплоатиране на имотите от страна на местните. Разбира се в повечето случаи всичко това е решено на етап конкретен проект, но решенията могат да се различават значително.

По-висока цена

Както подчертахме в началото Бояна е класа, стил, лукс и статус. Това не е квартал като Хаджи Димитър или Овча Купел, а притежава своя собствена романтика, която да ви накара да го обикнете. Напълно нормално е цените да са по-високи и така да се поддържа своеобразен ценз за обитателите, които тепърва купуват своя нов апартамент в Бояна.

Апартаменти в Бояна – предимствата

Статус

Няма как да не посочим именно обществения статус, който носи имота в Бояна. Сигурно сте забелязали, че именно там най-често живеят богатите и известните и ако искате да сте като тях, това е мястото.

Елитно общество

Докато в Надежда ще срещнете комшии, които най-безцеремонно изхвърлят боклука си през терасата, то в Бояна по-вероятно е да попаднете на комшии – министри. Излишно е да казвам как се отразява подобна среда на хората и как тя ги тласка напред в развитието им.

Луксозно строителство

Бояна значи лукс. Именно тази асоциация изисква адекватен подход от страна на строителните инвеститори при строителните дейности, защото техните клиенти очакват най-висок клас качество, което отговаря на претенциите на локацията.

Aпартаменти в Бояна е начин да подчертаете своя стил, своята уникалност и успешно да се разграничите от масата хора, когато говорим за социално-обществен статус. Тя не е за всеки, а само за привигилированите, за избраните, за посветените.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (32 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.