Автоматик под наем – по-добър ли е този избор

Автомобилите с автоматични трансмисии стават все по-популярни през последните години, като тенденцията отива в посока скоро те почти напълно да изместят возилата с ръчни скорости.

Подобна тенденция се наблюдава и в сектора на услугите рент-а-кар, където все повече хора искат да вземат автоматик под наем, намирайки тази алтернатива много по-удобна и практична.

Има ли разлика в цената при вземане на автоматик под наем

Повечето големи фирми за отдаване на коли под наем се стремят да поддържат цените на автомобилите с ръчни и автоматични скорости на едно ниво, но в по-малките фирми все още можете да откриете, че автомобилите с ръчни скорости могат да са малко по-изгодни.

Причините за това са, че автоматиците все още са малко по-скъпи, което е разбираемо, имайки предвид, че те съставляват и голяма част от най-новите и модерни автомобили.

Заслужава ли си да вземем автоматик под наем

Ако планирате да наемете кола за свое пътуване или лятна почивка, тогава определено си струва да наемете автомобил тип автоматик (вижте на SpeedyCars.eu). Този тип возила се управляват много по-лесно и пътуването ви ще бъде много по-приятно.

Това ще ви даде възможност да се фокусирате много по-добре върху пътя, наблягайки на пътната обстановка и безопасността, вместо постоянно да мислите единствено за скоростите.

Удобни и за градска, и за извънградска среда

Автоматиците са удобни както за градска, така и за извънградска среда. Ако планирате да вземете луксозна кола под наем предимствата в тези случаи са следните:

  • Автоматик за градско шофиране

В градската среда, където често се налага да тръгвате и пак да спирате (например на светофари, пешеходни пътеки и при задръствания), автоматичната трансмисия прави управлението на автомобила по-лесно и по-удобно.

Необходимостта да сменяте предавките ръчно в този случай напълно отпада, което ви позволява да се фокусирате много по-добре върху движението и околната пътна обстановка.

  • Автоматик за шофиране извън града

Извън града, където има по-дълги разстояния и по-малко спиране и стартиране, автоматичната трансмисия отново може да бъде удобна и комфортна. Шофирането на извънградските пътища и магистрали може да бъде по-приятно, без необходимостта да превключвате предавките ръчно.

Ако шофьорската книжка ви позволява да управлявате само автоматик

Ако имате шофьорска книжка за управление на автомобил с автоматични скорости, тогава можете да наемете единствено автомобил с автоматична скоростна трансмисия.

Ако вашият случай е такъв, трябва да знаете, че не губите абсолютно нищо и можете да избирате измежду голямо разнообразие от най-съвременни возила с отлично качество и съоръжени с най-модерни удобства.

FacebookTwitterLinkedIn
5/5 - (1 vote)
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.