Как цитрулин подобрява производителността във фитнеса

Всеки истински мотивиран фитнесджия се интересува от това как може да подобри ефективността на своите тренировки, така че да постига все по-високи и забележими резултати. И това е съществен ключ към успеха.

Изборът обаче е огромен, тъй като в момента се произвеждат стотици видове хранителни добавки, обещаващи подобряване на работоспособността. Днес на сцената са добавките с цитрулин.

Що е то цитрулин

Тази често срещана съставка в спортни хранителни добавки по същността си представлява неесенциална непротеиногенна аминокиселина, която участва в цикъла на уреята. Неесенциална е, тъй като се произвежда в някакви количества от организма, но въпреки това допълнителният ? прием от външни източници, независимо дали става въпрос за храна или добавки показва ползи, които мотивират спортистите да се снабдяват с такива продукти.

Не участва във формирането на мускулите, но предлага други предимства, които няма как да не се признаят за съществен плюс във фитнес подготовката.

В какво се изразява действието на цитрулин в човешкия организъм

Или какви са ползите, които добавките с аминокиселината могат да предложат?

Обещаващ брой проучвания свързват приема на съставката с намаляване на високото кръвно при хора с хипертония и умерено подобряване на кръвообращението.

Други изследвания показват, че консумирането на добавки с цитрулин както в краткосрочен, така и в дългосрочен план може да доведе до редуциране на отпадналостта и мускулната умора, стимулиране на силовата работоспособност на тялото и съществено подобряване на издръжливостта при анаеробни и аеробни упражнения.

Друга част от потенциала на съставката обхваща нейните свойства за подпомагане на здравословната сексуална работоспособност при еректилна дисфункция.

Търсите хранителна добавка, която да ви донесе сходни резултати? В Workout.bg може да откриете едни от най-популярните в Европа и света суплементи с цитрулин, от които да изберете своето следващо фитнес бижу.

На какво се дължат всички тези ползи от приема на цитрулин

Ако трябва да бъде отговорено накратко – на връзката му с производството на азотен оксид. Ако сте от дълго време във фитнес средите, най-вероятно знаете, че азотът има особено значение за работоспособността по време на тренировка и силовата мощ, която може да бъде генерирана през тренировъчните сесии.

Е, цитрулин се преобразува до аргинин в бъбреците. Аргининът от друга страна е основен субстрат, който участва в синтеза на азотния оксид в организма. Всичко това означава, че повече цитрулин може да резонира в повече аргинин, а от там, опосредствано да доведе до повишаване на азотния оксид. Поради тези причини съставката може да покаже анти-умора действие и да подхрани тренировката ви с нови сили.

Искате да почувствате нова мощ в залата? Може да поръчате дори и онлайн от Workout.bg, така ще си спестите не само средства, чрез избирането на по-ниска цена, но и ще си спестите усилия и време.

FacebookTwitterLinkedIn
5/5 - (1 vote)
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.