Часовник от лунен прах

Нов часовник направен от лунен прах и оригинали части на Аполо 11 се появи на пазара и ще струва астрономичната цена от 300 000 британски лири.

Часовникът ще се появи на пазара следващото лято.Ексклузивният Moon Dust DNA часовник е изработен в ателиетата на Swiss по повод отбелязването на 40 години от стъпването на човек на луната станало през 1969 година.Металният часовник е съставен от елементи, които са взети от космическиа кораб Apollo 11, с който за първи път Нийл Армстронг стъпва на Луната. А циферблатът е покрит с прах взет от лунната повърхност.Това ще бъде лимитирана версия в 1969 екземпляра, за да напомня кога човечеството е стъпило за първи път на Луната.

Часовникът съдържа и части от скафандър, който е бил използван по време на мисия в открития космос, провела се на международната космическа станция. Уникалната серия часовници е пусната от женевският часовникар Ромейн Джером.

Не се знае от къде производителят е взел въпросният материал, но някои предполагат, че НАСА има пръст в това. Естествено прахът от лунната повърхност е автентичен и дори има издаден сертификат за това.

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (27 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.