Георги Агафонов – предприемач и политик

Георги Агафонов

Бившият народен представител Георги Агафонов днес е български предприемач и политик. От 1997 година до 2001 година той е бил част от 38 – то Народно събрание. Роден през 1961 година, днес той е сред едни от най-преуспелите българи, благодарение на годините, преминали в усърден труд и целеустременост.

Ексмилионерът  е родом от Маринка. Това е едно от малките селца, намиращи се в покрайнините на черноморския град Бургас.

Георги Агафонов е бил собственик на една от най-гледаните телевизии „7 дни”. От 2005 година тя се преименува на „7 дни ТВ”. Освен тази телевизия, той е бил собственик и на „Вяра”, „Здраве” и „Джипси ТВ”.

Агафанов е бил основен акционер и участник в управлението на банка „Славяни”. С цел запазване имуществото на банката, докато е протичал процеса по събиране на кредити, отпуснати от банката, Агафонов и останалите акционери са взимали контрола над определени фирми.

Още през далечната 1980 година, месец октомври, собственика на „7 дни ТВ” се превръща в агент на Държавната сигурност. Псевдонимът му е бил Здравков. През 1982 година той престава да бъде агент.

Един от най-неприятните моменти в неговия живот, е катастрофа, която преживява. Водачът на другото превозно средство е бил в пияно състояние и това довежда до множество последици, неприятни за българския предприемач. Катастрофата се е случила на 27 септември през 1997 година. Превозното средство, което Георги е управлявал, е било Мерцедес.

С катастрофата не се изчерпват лошите моменти за ексбанкера. Неговата приятелка е била отвлечена и, въпреки че, няма нищо общо с това, на Георги Агафонов му се налага да дава множество обяснения пред полицията. Това се дължи единствено на имотен спор, който са имали с нея.

Надя Георгиева се казва бившата приятелка на Агафонов, с която той никога не е сключвал брак. Единствената връзка помежду им било съжителството, обхващащо 1997–1998 година. Дълго време са се носели какви ли не слухове за връзката между двамата, но истината е само една и тя е била потвърдена от сестрата на Надя.

Разбира се, дори и след раздялата Агафонов е бил застигнат от редица проблеми, които бившата му приятелка сервирала. След като полицията стига до крайния извод, че успелият българин няма нищо общо както с изчезването на Надя Георгиева, така и с измамите, който тя въртяла, то тогава Георги Агафонов е успял да докаже, че действията му по никакъв начин не прекрачват рамките на закона. След като за известно време той отсъства от страната, решава отново да се завърне тук, където желае да прекара остатъка от живота си.

Георги Агафонов днес

Една от най-влиятелните личности през 90-те години – Георги Агафонов – днес е, така да се каже, позабравен  от народа. По стъпките на известният българин върви неговият син Иван Георгиев Агафонов. Той е дете от първия му брак. Само до преди две години младият наследник е бил управител на телевизията „7 дни”, която днес не е вече негова собственост. Докато е ръководил случващото се в телевизията, Агафонов е поверил всичко на своя син, гласувайки му пълно доверие. Това е доказателство, че младият наследник не е единствено поставено лице.

Днес Иван Георгиев Агафонов се занимава активно със семейния бизнес, докато позабравения вече Георги престава да бъде под светлините на прожекторите.

FacebookTwitterLinkedIn
3.9/5 - (89 votes)
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.