Красотата на зелените площи в двора

Фирма за озеленяване на дворове и градини

Всеки един собственик на имот, разполагащ с дворно пространство, е наясно с важността на така наречените зелени площи и тяхната специфична поддръжка. За да изглежда пълноценно красив и китен един дом, то той се нуждае от рамка, която да очертава неговия блясък и чар. Разбира се, рамката би могла да бъде изградена от най-разнообразни растения – иглолистни или широколистни. Домът ви изглежда по начин, който вие сами решавате.

Фирма за озеленяване на дворове и градини

Лесно за изграждане и поддръжка – ограда от жив плет

Всеки един двор, без значение какъв е неговият изглед, е в състояние да отгледа разкошен жив плет. Разбира се, за целта е необходимо градинарите да се придържат към няколко прости, но строго формулирани, правила и условия. Вашите постоянност и грижовност са на прага да родят предпоставка за гъст жив плет, оформящ дворното пространство.

Ако ли пък сте от хората, чието свободно време се изконсумира от редица хобита, то бихте могли да се обърнете за съвет към фирма за изграждане на зелени площи. Попадайки на истински професионалисти, вие несъмнено бихте могли да почерпите множество знания за това как да отглеждате своите растения така, че да радват вашето око и онова на минувачите.

Озеленяване на дворове с жив плет от туя

Съществуват особености, относно посаждането на жив плет във вашето дворно пространство. Имате възможността да си го закупите в саксии, контейнери или на гол корен. В зависимост от това, вие трябва да проучите кога е най-благоприятно да го посадите. В случай, че закупената от вас растителност е в саксия, тя би могло да се засади по всяко едно време на годината. Но ако сте я закупили на гол корен, то това означава, че най-благоприятно е да се посади през пролетта, преди да е настъпила вегетацията.

Ако вече сте наели фирма за озеленяване на двор, то тя е наясно с това, по какъв начин следва да бъдат засадени растенията така, че да им се създадат благоприятни условия. Добре би било растенията да се поливат обилно и да се подрязват редовно. Накрая се наторяват с комбиниран тор NPK (азот, фосфор и калий).

Проектирайте сами, или с помощта на фирма за озеленяване на дворове, вашите зелени площи така, че да не спирате да им се наслаждавате пълноценно с всеки изминал ден. Вдишвайте от красотата на оградата, създадена от жив плет и прикрийте онова, което не желаете да се съблюдава от случайните минувачи.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (46 votes)