Врагове на вашите гуми

Гумите са нещо, което изисква постоянното ни внимание и гарантира безопасността ни при шофиране, както през лятото, така и през зимата, посредством използването на сезонни гуми. Съществуват обаче опасности за вашите гуми, които в по-голям процент от случаите са основната причина за износването или унищожаването им.

Едва ли искате да се задоволите само с няколко месеца използване на чисто нови гуми. В такъв случай ви предлагаме кратък списък, който да обобщи от какво да пазите вашите гуми, за да ги използвате максимално дълго време:

  • Бордюри и тротоари – едно сериозно предизвикателство за гумите, а и за техните джанти е качването на бордюри и тротоари. Ако сте решили да позиционирате автомобила си върху тях, то е нужно това да става внимателно и под ъгъл от 90 градуса, за да избегнете неприятните повреди, които лесно могат да ускорят износването на вашите гуми и да повредят вашите джанти.
  • Съхранение – когато не използвате чифт сезонни гуми е добре да ги складирате правилно, за да не се увредят. Ако вече сте купили комплект джанти, на които сте ги поставили, то най-добре е да ги поставите легнали и да ги държите настрана от влага, горива и смазочни материали, както и от силен източник на топлина.
  • Претоварване – не претоварвайте своя автомобил, за да не натоварвате своите гуми излишно. Макар понякога докато пътуваме с цялото семейство и доста багаж да искаме да сложим хиляди неща в автомобила, имайте в предвид, че претовареният автомобил променя поведението си на пътя заради повишения натиск върху гумите, както от самото тегло така и при спиране.
  • Налягане – проверявайте веднъж месечно налягането на вашите гуми с манометър, за да сте сигурни, че то е на необходимото ниво. Дори да нямате такова устройство, то можете да използвате такова на почти всяка бензиностанция и така да гарантирате ефективността и дългия живот на вашите гуми.

Надяваме се да сме ви помогнали и да сме допринесли за по уверения ви избор и поддръжка на вашите гуми и джанти.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (85 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.