На спа хотел във Велинград

Спа хотел във Велинград…

В България туризмът се развива устремено с всеки изминал ден. Българските турагенции се опитват да привлекат все повече чуждестранни туристи и да предоставят добри оферти за българските такива. Напоследък много нашумя лечебният туризъм , известен още под името „Спа туризъм“. Много хора се опиват да съчетаят почивките и отпуските си с грижа за здравето си и физическо възстановяване.
Най големият балнеологичен курорт в страната ни от години е Велинград. Там селският туризъм се разбива отлично в комбинация със Спа процедурите, които предлагат почти всички планински хотели. Градът не е много голям, но за сметка на това не намира в близост до двата най—големи града в страната — София и Пловдив. Природата на Велинград е уникална. В района има 15 национални парка, някои, от които са защитени от ЮНЕСКО. Зимата там е мека, а лятото прохладно и приятно. Най—голямото богатство на Велинград обаче си остават минералните извори, чиито брой надхвърля 80.
Лечебната вода в града се използва за лечение и профилактика на болести на опорно—двигателния апарат, кожни заболявания, анемии, мигрени, както и за множество неврологични и гинекологични проблеми. Къпането в термалните води ускорява метаболизма и спомага за отделянето на вредните токсини. Точно за това много хора се доверяват на минералните води за да поддържат добра физическа форма.
Ще ви изброя няколко от най—посещаваните хотели във Велинград, които разполагат със Спа центрове и минерални басейни. Един от тях е MAXI Велинград Хотел. неговите 5 звезди са доказателство за комбинацията между качеството на обслужване и работата на специалисти. Хотелът разполага с голям Спа център, който се захранва от цели два водоизточника. Екипът е специално обучен и се отнася индивидуално към всеки един от гости си. Там можете да се възползвате от предлаганите балнеологични услуги, басейните и сауните, залите за релакс и кабинетите за масаж. MAXI Хотел Велинград спа предоставя на посетителите си още: фитнес, конферентни зали, детски кът, механа и лоби бар. Персоналът на хотела е усмихнат, приветлив и готов да отговори на всички ваши изисквания.
Друг известен Спа хотел носи името „Елбрус“. Неговият Спа център разполага с парна и инфрачервена сауна, басейн и джакузи с минерална вода, турска баня/хамам, финланска сауна, перлена и вихрова вана със соли и водорасли, тангенторна вана, вана за двама, детоксикатор и пълен списък от масажни процедури. Хотелът също разполага с фитнес и канферентни зали. Ако търсите добри оферти за спа хотел Велинград, заложете на качеството и лукса. Малките и големите планински хотели в града работят за Вас и вашето спокойствие.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (66 votes)