Какви играчки са нужни на детето ви

Избор на подходящи дървени играчки

Дори и да принадлежите към онази група родители, които смятат, че времето прекарано с играчки е загубено такова, помнете, че развитието на всяко едно дете е немислимо, без да има възможността да опознае формите и цветовете, такива, каквито играчките ги олицетворяват.

На вас може и да ви изглежда непонятно, но малчуганите се нуждаят от всички онези свирещи, пеещи, говорещи, движещи се фигури и форми, които изпъстрят деня им с нови емоции и преживявания.

Полезни съвети при избора на детски играчки

Знаете ли, че значителен процент от нашите наследници, без значение дали са момчета или момичета, използват любимата си играчка, за да преодолеят някакъв вид страх, било то от тъмното, от това, че остават сами, когато мама излезе от стаята, пожелавайки им лека нощ или друго.

Може да е плюшена, дървена или пластмасова, но самата играчка успява да утеши отрочето и да го накара да забрави за своите страхове. Изумително е, нали?!

Понякога не разбираме родителите, които закупуват дадена играчка с една единствена цел, а именно образователната. Дали въобще тези възрастни хора се замислят, че освен да научат на нещо, играчките са създадени да забавляват децата.

Ако четете на етикета, че тя ще научи детето ви да ходи, лази, чете или говори, то не бъдете напълно сигурни. Новите цветни и забавни придобивки са част от детския свят. Смисълът на играчките не е просто да развиват наблюдателност или концентрация у детето, не забравяйте това.

Не е тайна, че сред играчките е добре да присъстват поне няколко такива, които да спомагат развитието на чувството за мислене, говорене, възприятие, но не е нужно да прекалявате с покупката на този клас играчки.

Все пак да не пропуснем да отбележим ,че еуфорията на малчуганите отминава много бързо и скоро след като им поднесете новозакупената вещ, те вероятно ще престанат да й обръщат внимание и ще фокусират вниманието си върху нещо съвсем различно и нетрадиционно, като празна бутилка от минерална вода, опаковка от вафла или друго.

Ако все още сте в търсене на подходящата играчка за вашето детенце или това на ваши близки, то ние можем да ви дадем някой полезни идеи, от които да се възползвате:

  • Играчки, спомагащи за изразходването на енергия – става въпрос за войници, пистолети, саби и други подобни;
  • За творческото развитие и фантазия у детето – конструктори, пъзели, кубчета и други такива;
  • Играчки от реалния живот;
  • Дървени играчки – изключително полезни са за умственото развитие на детето и в допълнение са направени от щадящи природата материали.

Можете да разгледате предложенията на онлайн магазина за играчки за деца Torbalan.eu и сме сигурни, че ще успеете да попаднете на точно онази играчка, с която сте сигурни, че ще породите вълнение и радост у своето дете.

FacebookTwitterLinkedIn
Оцени post