Как да повиша IQ резултата си

IQ е създаден за да покаже вашата интелигентност, а не колко знаете. Вярвате или не, Вие всъщност можете да повишите интелекта си. Така че пуснете сикласическа музика, направете си едно кафе и научете как можете да направите това.

1. Получете възможно най – доброто образование. Докато генът е предпоставка за 80% от интелигентността, образованието играе следващата важна роля.Развиването на хобита като четене, решаване на логически задачи и сложни пъзели подпомагат повишаването на Вашия коефициент на интелигентност.

2. Хранете се като умен човек. Балансираната диета помага да стабилизирате състоянието на Вашия мозък, което води до по – ефективна мисъл. Някои храни саизвестни със стимулиращия си ефект спрямо мозъчната активност.Рибата,която повишава интензивността на Вашите мозъчни вълни и кафето, което подобрява връзките в мозъка и това спомага за краткосрочната памет.

3. Спете добре. Изследванията показват, че Вашият мозък остава доста активен докато Вие спите, преобразувайки краткосрочните спомени в дълготрайни такива.Опитайте се да спите поне 7 – 8 часа всяка нощ, за да помогнете на мозъка си да се преорганизира.

4. Ограничете консумацията на алкохол и други интоксикати. Еуфорията, която усещате по време на приемането на алкохол се дължи на унищожаването намозъчни клетки, които никога не се възстановявят.

5. Имайте деца. Момчета, за съжаление това не се отнася за вас. Проучванията показват, че женската възприемчивост, памет, възможност за вършене на много дейности наведнъж и възможността за научаване зависят от бременността и отглеждането на дете и отделянето на хормона Окситоцин, които играят ключова роляв IQ.

6. Слушайте класическа музика. Редица изследвания показват, че резултатите от направен IQ тест 10 – 15 минути след слушането на подобен тип музикаповишава резултата, това е т.н. „Моцарт ефект“. Както всичко в този свят и той има поддръжници и противници, които твърдят, че слушането на класическа музикавероятно няма да има неблагоприятен ефект, но също така едва ли ще ви помогне да повишите своите резултати в дългосрочен аспект.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (73 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.