Как да удължим живота на нашата PVC дограма

Животът на нашата PVC дограма може да бъде значително удължен, както и да се запази нивото на нейната ефективност при правилната й поддръжка.Правилното почистване на PVC дограмата се извършва с помощта на почистващ препарат, който обаче внимавайте да не съдържа абразивни частици, за да не надраскате повърхността на профилите на PVC дограмата.

PVC дограмаВ случай на използването на абразивни препарати и сухи кърпи за нейното почистване, то те ще доведат до повреждане повърхността на PVC дограмата, като при т.н. сухо почистване тя ще се наелектризира и ще привлича повече прах, което щесе отрази на периода, в който да почиствате домашната си PVC дограма.

Най-добрият препарат за PVC дограма, който можете да използвате при почистването трябва да бъде базиран н водна основа, като е добре да са съчетани качества на препарата, като предпазването и полирането на PVC дограмата.Идеален вариант за почистване на вашата PVC дограма е използването на препарати с активни частици, който разграждат мръсотията по дограмата, като същевременно са напълно безопасни за околната среда и вашето здраве.

При използването на подобен тип препарат е добре да го съчетаете с използването на мек плат за почиствана, като памук, като преди да започнете да полирате PVC профилите e добре да изчакате малко препарата, който сте нанесли да задейства своите активни съставки и така да отстрани най-упоритите замърсявания по PVC дограмата. Движението, което е нужно да изпълнявате за максимален ефект при почистването на PVC дограмата е по дължината на самия профил, като се избягват напречни или кръгови движения с почистващата кърпа.
При по-упоритите петна е добре да използвате специализирани препарати, за да не рискувате да увредите вашата качествена PVC дограма. Това специално отношение е нужно, за да не нараните по невнимание PVC фолиото, предпазващо вашата дограма от вредните слънчеви лъчи, а респективно и от тяхното влияние по стареенето на PVC дограмата.

Изключително важно е да не използвате за почистването на вашата PVC дограма препарати на алкохолна основа, защото те могат да увредят нейната повърхност. Също толкова важно е да не използвате никакви остри предмети при почистването на PVC дограмата, за да не съсипете елегантният и външен вид и след това да съжалявате за високата цена на PVC дограмата, която сте съсипали заради неспазването на елементарни препоръки при нейното почистване.

Още една добра практика, която е добре да спазвате при поддръжката и почистването на PVC дограмата е да обирате водата, която се събира на определени период от време с помощта на домашната ви прахосмукачка и да почиствате отворите с малко парцалче.

Още един важен компонент за почистването на вашата PVC дограма е да правите освежаваща процедура за уплътненията, посредством използването на омекотяващ препарат няколко пъти годишно, като така ще допринесете са удължаване на живота на PVC дограмата, а също така и за адекватното поддържане на нейните начални характеристики. Благодарение на подобен тип третиране с подходящ препарат, вие ще се насладите на качественото уплътнение на вашата PVC дограма за изключително дълъг период от време.

За да поддържате пълната изправност на вашата PVC дограма е нужно и системното смазване на движещите се части – в този случай на обкова на дограмата. Достатъчно е няколко капки годишно на всяко подобно помещение и така ще гарантирате дълготрайният живот на вашата PVC дограма.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (36 votes)
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.