Кога е най-доброто време да наемем автомобил

Наем на кола

Винаги се е спекулирало много по отношение на това кога е най-доброто време за наемане на автомобил. Подобно нещо трудно може да се каже със сигурност, но все пак хората, които работят от дълго време в тази сфера, имат някои насоки.

Обикновено, на потребителите се предлагат някои доста добри оферти, които изникват внезапно и без предварителна индикация, че това ще се случи. И когато подобна оферта се появи, потребителите трябва да са готови да се възползват от нея.

Кога е най-доброто време да се наеме автомобил

По правило се приема, че най-доброто време за наемане на автомобил е около 3 месеца преди датата, на която възнамерявате да го използвате. Това е средностатистическа информация, която най-общо казано обхваща масовия случай.

Това, обаче, по никакъв начин не означава, че във всяко друго време не можете да се възползвате от някоя промоция или кампания, които да ви предложат по-атрактивни условия, от които да се възползвате.

Макар по правило да се смята, че наемането на кола в последната минута е почти винаги по-скъпо, все пак има много оферти, целящи да се отдадат под наем нереализирани автомобили, така че компанията да реализира колкото се може повече приходи.

Как най-добре да избегнем попадането в капан с цените

Специалисти, работещи в сферата на отдаването на автомобили под наем, съветват да правим резервациите си поне 2 – 3 месеца преди това, но да не грабваме първата попаднала ни оферта.

Техните съвети са да се придържаме към оферти, които позволяват отказ и връщане на парите. По този начин, вие ще имате сигурна резервация, на която да разчитате, но в същото време, ще следите за по-добри оферти.

Ако се появят такива, просто ще се откажете от направената към момента резервация и след това ще запазите автомобила, който се предлага с някаква промоционална оферта.

Набележете си няколко фирми за рент-а-кар и ги наблюдавайте

Има фирми, които никога не правят намаления и промоции, но има и такива, при които можете да се възползвате от много добри възможности, при това с или без повод (разгледайте на SpeedyCars.eu). Сложете в “Bookmarks” избраната фирма и редовно проверявайте дали няма да изникне нещо наистина интересно.

FacebookTwitterLinkedIn
5/5 - (1 vote)
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.