Защо цените за наемане на автомобил постоянно се променят

Рент а кар услуги

Често ли наемате автомобил? А знаете ли осовните фактори, които влияят на цената на возилото през годината? Обърнахме се към експерти от СпидиКарс (SpeedyCars.eu), една от най-известните фирми за отдаване на коли под наем в София, защото искахме да ви напомним най-важните моменти свързани със сезонността и ценообразуването.

Защо толкова много варират цените на този тип услуги

Цените във фирмите за отдаване на коли под наем се променят изключително много през годината, защото и самото търсене на автомобили се покачва и намалява през различните сезони.

Фирмите за рент-а-кар искат да отдадат на клиенти колкото се може повече автомобили, защото това е техният бизнес и от това печелят. Те нямат интерес от коли, които просто събират прах на някой паркинг или в гараж.

Ето защо, ако отдават под наем по-малко автомобили, отколкото са очаквали, те ще намалят цените, защото по този начин очакват съответно и да привлекат повече клиенти.

И обратното – ако броят на резервациите е повече, отколкото са очаквали през годината, те ще повишат цените, защото така ще имат шанс да увеличат максимално приходите си.

Цените на застраховките и другите такси

Цената на екстрите, които плащате на агенцията за автомобили под наем, обикновено са стабилни и не се променя през годината.

Застраховки, бебешки седалки, навигационни системи, като например GPS устройства, стойки за ски, стойки за велосипеди и много други подобни са обикновено на една и съща цена през всички сезони.

Полезни съвети за времето на резервацията

Ако ще пътувате до по-популярна дестинация, резервирайте кола през някое по-тихо време от годината, извън активния сезон. Например, ако планирате лятна ваканция в популярен летен курорт, идеалното време за запазване на автомобил е през зимата, например през февруари или март.

Резервирайте възможно най-рано автомобил и никога не чакайте до момента на пътуването. Идеалното време е приблизително три до шест месеца преди екскурзията, тъй като в този промеждутък цените са най-добри.

Проверете правилата за анулиране, защото може да се наложи да се възползвате от тази възможност. Ако имате опцията да анулирате безплатно, ще можете да го направите ако по-късно забележите по-добра оферта от тази, която сте закупили.

FacebookTwitterLinkedIn
5/5 - (4 votes)
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.