Крикове – необходим ли ви е у дома и какво да изберете

Цени на крикове

Криковете представляват тип механично повдигащо устройство, което се използва за най-различни цели. Най-често подобни приспособления се използват в гаража, в автосервиза или в някой склад.

Специално в складовете се използват по-мощни съоръжения, способни да понесат по-голямо натоварване, да приложат по-големи сили и да послужат за повдигане на по-тежки товари.

Механичният вид крикове използват винтова резба, с помощта на която могат да се използват за повдигане на по-тежко оборудване. Ако ви е необходим такъв инструмент, но не знаете какво да купите, не прибързвайте.

Консултирайте се и обяснете за какво ви е нужен този инструмент, а търговците, които предлагат подобно оборудване веднага ще и насочат в правилната посока.

Необходим ли ви е крив вкъщи

Тук трябва да си отговорите само на един въпрос – поддържате ли сами своята кола у дома и знаете ли как да го правите. Ако се занимавате сами с подмяна на гуми и някои дребни ремонти по колата, тогава може да имате нужда от подобен уред.

Ако ли не, той най-вероятно ни най-малко няма да ви бъде необходим. Помислете добре и не харчете парите си за нещо, от което е възможно да нямате никаква нужда.

Някои компании, които продават автомобили, предлагат такива крикове в комплект с колата, под формата на подарък. Те са предназначени за най-дребните основни задачи по поддръжката и това в повечето случаи е напълно достатъчно.

Какъв крик ни е нужен за употреба у дома

Една от най-популярните разновидности на криковете са така наречените хидравлични крикове. Както се подразбира и от тяхното наименование, те използват хидравлична мощност.

Най-често срещаната форма сред тях са криковете за кола, подовия тип крикове, както и класическите крикове за гараж.

Последният тип е предназначен за повдигане на превозни средства, така че да можете да извършите дейности по тяхната поддръжка, като например смяна на зимни и летни гуми.

Имайте предвид, че използването на крик може да е опасно ако не знаете как да си служите с него. Ако работата по вашата кола изисква да се влезе под нея, оставете това за специалистите в автосервиза и никога не си правете експерименти.

Освен това, дори и при по-рутинни задачи като подмяна на гуми е добре да използвате специална стойка, която да задържи допълнително колата ви ако нещо се обърка.

FacebookTwitterLinkedIn
5/5 - (1 vote)
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.