Пране на килими

Имате ли нужда от почистване на килими или дори от цялостно пране на килими? Ако отговорът е да и желаете да запазите отличните цветове и цялостните характеристики на своя килим, то тази статия е за вас.

Килимите присъстват в нашия бит от стотици години. Те са символ на комфорт, уют и красота в един дом, като допринасят за неговата топлина и гостоприемност. Рано или късно обаче се налага да помислим и за почистване и пране на килими в нашия дом. Наред с факта, че можем сами да се занимаем с тази операция, съществува и възможност да се доверим на фирма за почистване на килими, която да направи това, вместо нас.

Правилната и редовна грижа за чистотата на нашите килими може значително да намали честотата на посещенията ни при подобна фирма, като сред най-масовите средства за домашно почистване на килими са прахосмукачката и четката, напоена с вода, почистващ препарат и/или оцет. Все пак професионалното пране на килими е нещо, което няма как да направим сами, тъй като често не разполагаме с нужните машини, опит и технологии за тази цел.

Най-честите причинители на замърсявания по килима са домашните любимци, малките ни деца или собствената ни разсеяност. Често при проблеми от типа на залепналата за килима дъвка рискуваме да повредим нашия килим, докато се опитваме да се справим с отстраняването им. Най-добрия вариант пред всеки собственик на килим е да потърси професионална и компетентна помощ за пране и почистване на килими от специализирана в тази област фирма.

Въпросните фирми предлагат различни подходи при пране на килими, които имат за цел да отговорят на вашите търсения, в зависимост от материята на вашия килим, както и от спецификата на самия проблем. Най-масовите методи за почистване на килими са:

  • Екстрактно почистване на килими с гореща вода
  • Ензимно почистване и пране на килими
  • Сухо почистване на килими, където се използва минимална влага за бързо съхнене
  • Дълбоко почистване и пране на килими

Цените се формират най-вече на базата на почистваната площ, т.е. каква е квадратурата на вашия килим. Понякога, ако се налага транспортирането на килима се добавят и такси за транспорт, но те рядко надвишават 10 лева.

FacebookTwitterLinkedIn
The following two tabs change content below.
Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX, застраховка живот и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.
Коли под наем от летище София