Предаване на кола за скрап – 4 неща, които да направите преди това

Пордажба на автомобили за скрап

Имате кола на 20 години? Поддръжката й изисква голяма инвестиция? Претърпяла е авария, чиято поправка ще струва много? Губите пари? Тогава най-вероятно е време да предадете кола си за скрап, но не преди да направите тези 4 неща.

Време е старото да даде път на новото

Повече от 40% от колите в страната са вече на повече от 20 години, за това и България бе наречена „автоморгата на Европа”. Не малко българи се намират в тази позиция да са на ръба да предадат колата си за скрап, и ако сте един от тях е важно да направите тези 4 неща преди да продължите.

Вземете ценното – части/ гориво

Всяка кола има някаква стойност, дори тя да е изкарана от движение и да не е в изправност. Тази стойност може да се изразява в наличието на ценни части като гуми, акумулатор, тапицерия, седалки, табло, кормило и прочее.

Особено ценни могат да бъдат класическите модели като Фолксваген Сироко или класическите Мерцедеси, които, поради своят статут на култова класика, имат стойност за мнозина. Не малко хора в страната ни имат афинитет към този вид превозни средства, и целят да ги запазят, за да им се наслаждават по-дълго време.

Точно това е и вашата целева аудитория – използвайте колата си като донор за други автомобилисти и вземете всичко, което може да е ценно. Разпродайте това, което можете, а другото оставете в автоморга.

Уведомете КАТ

Тъй като този автомобил, дори да е бракуван и извън употреба, все още се води на ваше име, е добре да уведомите КАТ, че предстои предаване на депо за скрап. Това ще ви освободи от отговорност, но за да се завърши процеса, е нужно да предадете прекратителен протокол, за да бъде отписана тая кола от вашето име.

Така няма да плащате данъци или да ви бъдат начислявани други такси и ненужно големи средства.

Намерете правилната фирма за изкупуване на коли за скрап

Когато приключите с тази процедура, можете да се обърнете към KolaZaSkrap.bg, които се занимават с изкупуване на коли за скрап на доста добра цена. Има една поговорка, която гласи „Боклука за един, е богатство за друг” – в случая на Екометал, може и двете страни да станат една идея по-заможни.

Това, което различава KolaZaSkrap.bg от другите фирми за скрапинг, е че те разполагат със инсталация за пълно и цялостно рециклиране на всякакъв вид коли и други продукти от метали. Всичко от маслените филтри, до стъклата и черните метали по вашата кола, ще бъде обработено и продадено като суровина за подхранване българската индустрия.

Това означава, че те изкарват много повече полза от вашият автомобил от много други фирми, и за това могат и да ви предложат по-висока цена.

Предайте колата

Предаването на вашият автомобил е крайната стъпка, това става когато се обадите на избраната от вас услуга за предаване на скрап, която ще изпрати рапатрак до ваш адрес в София. Колата се качва, вие получавате предавателен протокол и документ за пред КАТ както и парите, съответстващи стойността определена от екипа на Екометал.

FacebookTwitterLinkedIn
5/5 - (3 votes)
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.