Прегряване на металното хале – решения

Трябва да се признае, че всички халета направени то метални елементи повишават температурата си много бързо, когато има условия за това. Нещата се влошават още повече, когато сме пропуснали да направим ефективна топлинна изолация. Помещенията в стоманените халета обикновено създават условия за значително повишаване на температурата в тях. Разликата, която се наблюдава, показва, че промените в металното помещение са значителни и изобщо не са желани. Разликите между горещината навън и тази в металните помещения са значителни и изискват сериозни грижи за здравето на хората в тях. Тази значителна разлика винаги се изчислява, когато се прави екстериора и интериора на металното здание.

Метала е материал, който лесно поема топлина и също толкова лесно я отдава. Този ефект е особено силен през лятото и помещенията бързо поемат от температурата и се затоплят от своя страна. Това затопляне продължава докато температурата отвън се изравни с тази отвътре. В следващите редове ще ви дадем няколко важни съвета, за да можете да преодолеете този проблем без особено много пот и страдания.

Климатик

Климатиците са едно от най-ефективните средства за справяне с нежеланите температури. Появата на инвенторните климатици прави този клас решения ефективни не само срещу жегата, но и срещу студа. Освен това климатика е и едно от най-лесните за управление устройства. В зависимост от големината на вашата сграда можете да направите различни решения. Ако сградата ви е много голяма можете да се откажете от климатиците по стените и да решите проблема централно е единна и ефективна климатична система.

Изолация

Професионалната изолация на стените и покрива прави цялата повърхност на постройката неуязвима към температурата навън. Проникването на топъл или прекалено студен въздух може да се ограничи само до кратките отваряния на вратите и прозорците.

Отдушник

Стенните отдушници помагат много освен за охлаждането, но и за освежаването на въздуха в помещението, което е особено важно ако вътре работят хора.

Отвеждащи клетки

Изолираните клетки помагат много при поддържането на оптималната среда. Малките клетки, които обикновено са инсталирани на покривите. Те поемат топлината, която се насочва към по-хладното вътрешно пространство на помещенията и я отклоняват, като по този начин и пречат да проникне навътре. Така вътрешността остава много по-студена.

Цвят на екстериора

Друго решение, което има потенциал е цвета на екстериора. Външното покритие с подходящ цвят помага по-голяма част от светлината да рефлектира от покритието и да не оказва затоплящ ефект, както обикновено. Ниската температура на покрива, стените, колоните, вратите и други улеснява постигането на оптималните условия. За покрива можете да се насочите дори към плочки, които почти напълно рефлектират слънчевата светлина.

Системи леден запас

Тези системи представляват устройства, които произвеждат лед през нощта, а през деня отделят от поетата хладина, за да охлаждат помещенията. Системата е снабдена с много прецизни регулатори, които управляват по безупречен начин движението на въздуха и температурата.

Сещам се за едно покритие на покрива, което не само пази от климата навън, но може да използва за допълнително охлаждане и това са слънчевите панели, които произвеждат ток за климатика и вентилаторите. За жалост панелите са доста скъпи и за сега не са ефективно решение. Температурата в помещението не само пести пари електричество и стоки, но то влияе и на комфорта на хората вътре, което има своето влияние върху производителността и ефективността. Модерното време налага системи за контрол на температурата и това е добре.

 

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (20 votes)
The following two tabs change content below.

shpino