Прогнози за наемите на апартаменти в София през 2011 година

Подобно на сектора за продажби на апартаменти в столицата и този за наеми на апартаменти в София ще запази стабилни нива през настоящата година.

Цената на наемите ще се задържи ниска заради увеличеното предлагане на апартаменти в София, които собствениците не могат или не искат да продадат с оглед на ниските цени на жилищата.

На пазара се появяват хубави и качествени апартаменти, които обаче не могат да намерят своя купувач заради икономическата криза. След определен период, в който собствениците не са открили купувач на своя апартамент, то те най-често решават да го отдадат за ползване на наематели. Поради увеличението на дяла на апартаменти в София с подобна съдба може да предположим, че цените за наем на апартамент в София ще се запазят същите както досега.

Често от обявите за наеми на апартаменти в София се възползват млади семейства или семейства, искащи да подобрят начина си на живот, но неразполагащи с достатъчно собствени средства за покупката на собствен апартамент. Банките на този етап са доста предпазливи при отпускането на кредити при продажба на апартамент в София, което е и един от основните фактори за това хората да предпочитат да наемат такъв.

Ако сте решили да смените своя апартамент в София, то тази година ще имате удобен случай да направите това на една приемлива за вас цена, както за наеми на апартаменти в София, така и за тяхната покупка. През настоящата година цените ще са стабилни, а както знаем този сектор често е непредсказуем и повлияван от редица фактори, а догодина вече може вече да сте изпуснали своя шанс.

В случай, че търсите фирма за продажба на апартаменти в София, на която да се доверите, обърнете се към SofiaTrend.

Можете да откриете офиса на фирмата на адрес – бул. Гоце Делчев 48, София или да се свържете с нейните брокери на тел. 02 8081823.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (71 votes)
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.