Рак на стомаха е лечим

Рак на стомаха е едно от най-често срещаните злокачествени образувания. Все повече хора в България стават жертва на болестта. Заболяването е сред едно от най- тежките и се нарежда на първите места по смъртоносност.

За радост на всички заболели от рак на стомаха, специалисти и учени са доказали, че тази болест е напълно лечима. Последните изследвания показват, че 40% от раковите заболявания в стомаха могат да бъдат предотвратени.

Според учени и специалисти рак на стомаха може да бъде излекуван напълно, когато се открие навреме. Затова е препоръчително още при първите симптоми да се обърнете към лекар.

Първите признаци са често объркващи и неопределими. Много често лекарите, а дори и пациентите, приемат първите симптоми за рак на стомаха като признак за гастрит.

Въпреки това има няколко признака за възникването и развитието на рак на стомаха.  Настъпват промени в организма, които подсказват за наличието на заболяването.

Възникването на рак на стомаха започва с устойчиво и упорито намаляване на апетита.  Много често дори апетитът изчезва напълно, дори се достига до отвращение от храната.

Вследствие на развитието на болестта се появява стомашен дискомфорт. Стомашният дискомфорт се характеризира с усещане за тежест в стомаха, дори и при приемане на малко количество храна.

Основен метод за лечение на рак на стомаха и днес е хирургичната операция, която често е придружена от химиотерапия и облъчване. Този метод е доказано ефикасен.

Много често се прилагат два или повече метода за лечение, като основната цел е да се унищожи напълно. В зависимост от стадия специалистите могат да приложат и комбинация от няколко метода. Така още повече се увеличават шансовете за пълно лечение.

Много често различни терапии се прилагат за облекчаване на симптомите на рак на стомаха – нарушен прием на храна, кървене и болка. В тези случаи лекарите използват методи, които намаляват или премахват напълно болките.

Пациентите могат да облекчат симтомите, а дори и да спомогнат за лечението с диета. Препоръчително се да консумирате предимно пресни плодове и зеленчуци, защото те понижават риска от заболяване.

Макар да не са открити главните причини за развитието на болестта, съществуват няколко рискови фактори, например неправилното хранене.

Рак на стомаха може да се предотврати с правилна диета. Консумирайте повече плодове и зеленчуци и избягвайте консерванти и храни с високо съдържание на токсини.

Здравословната диета трябва да включва най-малко пет вида зеленчуци. Следвайки съветите на специалистите, можете да се предпазите и от много други болести, които се дължат на неправилно хранене.

Според много специалисти рак на стомаха се лекува по-лесно и успешно, когато болестта е открита на време – затова са силно препоръчителни честите прегледи и консултации със специалисти – http://www.mikoterapia.bg

FacebookTwitterLinkedIn
4/5 - (103 votes)