Развод по взаимно съгласие – какво е нужно да се стартира процедурата

Как, какво, защо - развод по взаимно съгласие

Най-общо казано, разводът по взаимно съгласие, е онази процедура, служеща за разтрогването на брачните взаимоотношения бързо, лесно и без излишни главоболия. Оказва се, че това е най-предпочитаният начин от двойките у нас, а и по целия свят. Това се дължи на два основни фактора – скорост и цена.Процедурата протича значително по-бързо, в сравнение с онази, по исков ред. Услугата, която трябва да заплатите на избрания от вас адвокат, също струва значително по-евтино. Разбира се, това съвсем не са всичките предимства. Съпрузите получават възможността самостоятелно да преценят как възнамеряват да им протекат взаимоотношенията в бъдеще.

Какво се изисква за стартирането на самата процедура?

Това е основният въпрос, вълнуващ двойките, които възнамеряват да прекратят своите законни взаимоотношения. Затова смятаме, че статията ще ви бъде от изключителна полза. Бихте могли да почерпите нужната информация и да си отговорите на не малко въпроси, вълнуващи ви в такъв момент.

Първото и най-важно нещо е да попаднете на наистина добър адвокат, на който бихте могли да поверите не само финансовото си състояние, но и информация за интимния ви живот. В случай, че вече сте избрали човек, който желаете да се заеме с разрешаването на казуса ви, то следва да си уговорите среща, на която препоръчваме да присъстват и двамата съпрузи.

Важно е да стигнете до консенсус при разрешаването на цялостната ситуация. Ето тук е моментът, в който трябва да се включи бракоразводният ви адвокат. Като компетентно лице, той е длъжен да ви предложи различни варианти, които да устройват и двете от страните.

Ако юристът, на който възнамерявате да поверите брака си, е истински професионалист, то това ще си проличи още от самото начало. Само един компетентен адвокат умее ловко и цивилизовано да се справи с появилото се напрежение и да отстрани спорните моменти, така че и двамата съпрузи да са максимално удовлетворени.

Развод по взаимно съгласие – споразумението

Едва ли сте наясно с това какво включва самото споразумение, ако за пръв път попадате в ситуация, налагаща прекратяването на законни взаимоотношения. Това е въпрос, който задължително следва да обсъдите с правното лице. Той е човекът, който не просто ще ви го разгърне, но и търпеливо да отговори на множеството запитвания, отправени от ваша страна.
Основният въпрос, който включва споразумението, се свързва с децата.

Важно е да се уточни при кого от двамата родители ще живеят наследниците им след развода, както и това какъв ще бъде режимът на втория родител. Размерът на издръжката е вторият въпрос с фундаментално значение, който задължително се обсъжда и съгласува.

В случай, че се нуждаете от консултация с истински професионалист или пък сте в търсене на компетентен адвокат, то съветваме ви да посетите SBKLaw.bg. Там ще попаднете на изваяни професионалисти, за които бракоразводните дела са като детска игра.

FacebookTwitterLinkedIn
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.
Луксозни коли за бал от SpeedyCars.eu