Шофьорски курс в София – 3 съвета при избор на автошкола

Каква трябва да е избраната от нас автошкола

Ако ви предстои да навършите 18, то най-вероятно вече се замисляте за свой автомобил и своя шофьорска книжка. Неизбежно според законите в България, а и навсякъде по света това минава през обучение и по-конкретно през сертифицирана автошкола, която провежда шофьорски курсове.

Има няколко важни неща, върху които да се фокусирате при избор на автошкола в София и по-долу ще се опитаме да ви разкажем за няколко от тях, които считаме за ключови при избор на подходящ автоинструктор.

1. Подвеждаща крайна цена на шофьорския курс

Практически няма шофьорски курс, който да струва под 600лв за обучаващият се. Не се заблуждавайте по цени под тази, защото те крият доста неетични условия, за които клиентът не знае.

Един от любимите ни случаи е когато видите цена на шофьорски курс категория Б в размер на 350-400лв. Това, което обаче се премълчава от тези автошколи е, че това е само уловката, която да ви дръпне за клиент. Следват още такси, включително такива за:

  • Вътрешни изпити – писмен + практически (скъсат ли ви, плащате пак и повярвайте първия път няма да ги вземете, защото ще ви искат още пари);
  • Допълнителни часове с инструктор;
  • Административни такси;
  • Писмени и практически изпити пред ДАИ;
  • И т.н.

Както добре знаете, ако нещо звучи прекалено хубаво, за да бъде истина, то вероятно има някаква измама и тя е повече от очевидна за всеки с критично мислене. По стар български обичай много хора обаче вместо да се замислят за скрити условия при избор на шофьорски курс за нереалистичната цена си мислят, че са уцелили сделката на живота си.

Само няколко седмици по-късно горчивата истина лъсва. Тогава обаче е прекалено късно, защото сте заплатили сумата от 350-400лв и не можете да се откажете, защото практически ще загубите парите си.

Ако видите нещо 2 пъти по-евтино, отколкото знаете, че струва реално – какво ще си помислите? Решението оставяме на вас, защото клопките ви очакват.

2. Лъскава марка автомобил

Още един масов проблем на местното население в София е, че курсовете задължително трябва да се карат на скъпа кола. Защо искате да карате кола с огромни удобства при положение, че изкарването на шофьорски курс с обикновен автомобил ще ви подготви за реалният свят.

Вероятно част от вас ще могат да си позволят по-скъп автомобил и за тях това е оправдано, но в противен случай е смехотворно. Ако толкова много ви се шофира скъп автомобил – вземете книжка и наемете един за няколко дни – не е скъпо, а и ще шофирате без инструктор – прагматично нали?

Винаги, когато говорим за обучение за работа с МПС е по-добре да се научите дори на по-достъпен автомобил, защото ще можете да се справите както с по-висок клас автомобил, които го надграждат, така и с обикновени такива.

Шофьорската книжка е преди всичко прагматизъм в модерния динамичен свят. Не кокетничете излишно, а се подгответе правилно и добре за реалната пътна обстановка, с която ще се сблъскате.

Луксозна марка автомобил

3. Опитът на инструкторите

Едно от най-важните неща при избор на автошкола в София е да оцените опита на човека, който ще ви обучава. Много автоинструктори не притежават подходящо педагогическо образование и подготовка и това неизменно влошава качеството на курса, а респективно и крайната успеваемост на курсистите пред ДАИ.

Проучете дали фирмата има достатъчно опит. Вижте дали инструкторите имат обучителен подход и манталитет. Осигурете си качество, за да не сте поредния човек, който се явява за 5 път на изпит за книжка след като не е получил правилното обучение още на ниво автошкола за шофьорски курсове.

Търсите реална цена, в съчетание с образователен подход, който да ви гарантира, че в над 95% от случаите ще вземете своята книжка?

Доверете се на автошкола AutoDrive – ново име, стари традиции, 10 000+ успешно завършили курсисти през последните 30 години!

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (59 votes)