Соев протеин – какво е важно да знаем

Соев протеин

Вероятно повечето хора възприемат приемането на хранителни добавки (и в частност протеини) като тенденция от последните години. Асоциират ги с професионалните атлети, които се нуждаят от голямо количество енергия, която изразходват по време на интензивните си тренировки.

Протеинът на прах обаче не е предназначен единствено за тях. Не е нужно да сте спортист от висок калибър, за да вплетете консумацията на протеин в ежедневната си диета.

Той е едно от най-важните хранителни вещества и ако не можем да си го набавим чрез хранителните продукти, трябва да намерим други начини за това. Единият от тях под формата на добавка.

Един от основните проблеми, когато сме решили да включим протеинова добавка в режима си, е многообразието. Различните видове могат да объркат всекиго и да го възпрепятстват изобщо да се възползва от предимствата.

Поради това е необходима информация, която максимално да обогати познанията на хората. В тази публикация ще се запознаете с един от най-популярните растителни протеини, а именно соевия.

Соев протеин – плюсове

Дори и да сте се спрели на този протеин, трябва да направите още два избора – какъв е грамажът, от който се нуждаете, и коя е марката, която предлага най-качествения продукт. В онлайн магазина на Workout.bg имате възможността да вземете лесно тези две решения.

Едно от основните предимства на соевия протеин е това, че е може да бъде подходящ за всички – независимо дали искате сте веган или вегетарианец, или искате да намалите консумацията на месни продукти.

Соевият протеин се прави от обезмаслени соеви люспи, които се измиват в алкохол или вода, за да се премахнат захарите и диетичните фибри. След това се дехидратират и се превръщат в прах.

Навярно сте запознати, че соята има много приложения. Използва се често в готвенето и идва под формата на брашно или мляко.

Основната разлика между него и останалите непълноценни протеини (тези, чиито източници са растения, семена и ядки) е, че съдържа всички 9 аминокиселини, които тялото трябва да си набавя чрез храната.

Някои проучвания посочват, че соевият протеин може да бъде комбиниран и с млечни протеини и да доведе до по-интензивен растеж на мускулна маса.

Освен това соевият протеин може да има значителен ефект при редуцирането на теглото – може да има същия ефект, какъвто имат пълноценните протеини.

Въпреки че главната цел на приемането на протеин е свързана с изграждане на мускулна тъкан и респективно физически упражнения, соевият може да има значителна полза за намаляването на нивата на лошия холестерол и покачването на нивата на добрия. Също така има позитивен ефект върху нормалното функциониране на сърцето.

В заключение

Както разбрахте, плюсовете на соевия протеин не са малко. Най-отличаващата му характеристика е, че може да ви даде това, което другите растителни протеини не могат. Затова е перфектен избор, когато не искате да приемате протеини с животински произход.

Онлайн магазина на Workout.bg е най-доброто място, където можете да избирате от широка гама соев протеин, който да включите в хранителния си режим, за да водите по-добър начин на живот.

FacebookTwitterLinkedIn
5/5 - (1 vote)
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.