Цени на счетоводни услуги – как се формират?

Цени на счетоводни услуги

За много хора е изключително трудно и непонятно да разберат как точно счетоводителят или счетоводната кантора определят цената на счетоводното обслужване.

Това е доста интересен момент, тъй като именно този вид специалисти са истински виртуози в всяка област, която е свързана с финансите. Ето защо от тях можете да очаквате изключителна прецизност в това отношение.

Образуването на цената на услугата е доста сложно

Ако трябва да започнем отнякъде, трябва да обобщим, че счетоводното обслужване е услуга, чиято цена се определя на пакетен принцип. В този пакет влизат определен брой услуги (разгледайте пакетните услуги на Acc-consultco.com).

Те могат да са 5, 6 или 10, в зависимост от политиката на съответната кантора. Пакетната цена може да е, да речем, 250 лева, като всяка една от тези услуги формира някаква част от цената на цялостния пакет.

Тук е важно да се отбележи, че обикновено цените на услугите като част от пакет са доста по-ниски, отколкото са цените на всяка една от тези услуги, в случай, че решите да ги използвате по единично, като разликата понякога е значителна.

Така например, подаването на годишна данъчна декларация като част от пакетна услуга ще струва по-малко, отколкото би струвало подаването на същата тази декларация, когато използвате само и единствено тази услуга.

Цени на счетоводни услуги

Не е само броят на услугите, но и количеството документи за обработка

Определено има много голямо значение не само колко услуги ще включите в дадения пакет, но и на каква натовареност ще подложите самата кантора, което се подразбира от само себе си.

Ако например имате магазин за климатични инсталации и зареждате по 5 или 10 модела на месец ( и съответно продавате по толкова), това означава, че счетоводната кантора ще обработва един доста малък брой фактури.

Ето защо можете да очаквате и доста ниска и конкурентна цена на счетоводното обслужване. Това, обаче, не винаги е така, тъй като някои бизнеси зареждат и продават стотици артикули от даден вид на месец.

Така например, една книжарница може да работи с няколко десетки различни доставчици и от тях да зарежда стотици различни видове стока, всеки от които артикули трябва да се фактурира.

Всичко това оказва малко или много влияние на крайната цена, като не е възможно да обхванем всичко в рамките на една статия. Ето защо е добре при подбиране на счетоводна кантора, вие сами да сравните каква цена ви предлагат отделните фирми за един и същи пакет.

FacebookTwitterLinkedIn
Оцени post
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.