Какво е това Аквичоп?

В началото на летният сезон стартира ново СЕО състезание. Организаторът на това състезание е Иво от форумът на Джумла България и е по ключова дума Аквичоп.

Сметнах за добре и аз да участвам тъй като досега не съм участвал в подобни СЕО надпревари и ми е интересно да проверя до къде ще стигнат възможностите ми.

Уебсайта с който реших да участвам е кирилски – аквичоп.net и адски много се надявам точно той да ми донесе нужната exact match тежест.

За момента SEO участниците не са много – може би около десетина човека са. Вече има и награди, но са доста по-скромни от предишното СЕО състезание, но аз участвам за спорта, а не заради наградите. Спонсорите до момента са двама – 3D web design и Hostsean. Съответно и наградите в това аквичоп състезание ще бъдат малко парички, малко SEO добавки и малко хостинг акаунтчета.

За момента състезанието протича що-годе спокойно – почти няма големи изненади в SERP. Прави ми впечатление, че още в началото се отличиха кирилските домейни. Друго, което ми прави впечатление е, че sub-домейните почти нямат никакъв шанс. Един човек само прави впечатление и този човек е Живко с неговия subdomain на bezseo.com

Аз вече съм нахвърлял някаква СЕО стратегия за спечелването на аквичоп състезанието, но само от мен си зависи дали ще я спазвам или не. Не искам да съм лаконичен, но все пак успехът с сео оптимизацията според мен идва не от ресурсите на оптимизатора, а постоянството.

И въпреки, че е горещо и че ще се наложи да излизам в оптуска по никакъв начин няма да занемарявам аквичоп уебсайта. Всъщност освен главният аквичоп web сайт който споменах по-горе имам и още 2, които ще изпълняват роля на основни сателити.

Под основни сателити може да се разбира уебсайтове към които също много упорито и всекидневно ще се добавят връзки, ще се пишат качествени и уникални статии, ще се споделя в социални мрежи и т.н. Ще изчакам да мине известно време и за да поживеят малко самостоятелно и хранат някакъв тръст – то чак тогава обмислям да дадат линк към основният аквичоп уеб сайт.

Тези главни аквичоп сателити както казах по-горе са 2: аквичоп в blogger и аквичоп в wordpress. Тези платформи са безплатни и доста хубави които до този момент също се позиционират отлично.

Стискайте ми палци да взема така желаната победа в аквичоп СЕО надпреварата, а който иска да помогне – абсолютно винаги би могъл да сложе аквичоп link към мен.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (61 votes)