Борово

Борово е сред най–предпочитаните квартали в София при търсенето сред обявите за продажби на апартаменти. Благодарение на напълно изградената и функционираща инфраструктура и отличното си местоположение кварталът продължава да е притегателна точка за всеки решил да си купи апартамент в София.

Борово е част от столичния район „Красно село” заедно с кварталите Хиподрума, Лагера, Бели Брези, Красно село, както и част от квартал Бъкстон. Общото население на квартал Борово е около 10 хиляди души, като този показател за целия район „Красно село” е около 87 хиляди души по последни данни.

Надморската височина на района е около 560 метра, като липсват големи открити пространства, които понякога се използват като обработваеми или за пасища. Сеизмичните показатели за целия район „Красно село” са стабилни в рамките на 8 степен от скалата на Медведев – Шпонхоер – Карник, а средната слънчева радиация е класифицирана в умерените допустими граници.

Борово е сред най-старите части на София, като за негова рамка се приемат улиците – „България”, ”Тодор Каблешков”, „Дойран” и „Гоце Делчев”. В Борово има и други удобни вътрешни транспортни артерии в лицето освен на гореспоменатите и улиците „Родопски извор”, „Пирински проход”, „Невестина скала” и „Генерал Стефан Тошев”.

В район „Красно село”, а респективно в близост до квартал Борово ще откриете стадион „Славия” с прилежащите му съоръжения и зали – лекоатлетическа писта, футболно игрище, хотел, зала за вдигане на тежести, боксов клуб, фитнес център, зала за баскетбол и волейбол, ледена пързалка, както и конната база „Хан Аспарух”. Квартал Борово, като част от район ”Красно село” попада и в една от най-благоприятните зони, що се отнася до микроклиматични характеристики.

Целият район „Красно село” е сред най-търсените сред обявите за апартаменти, като специално внимание се обръща на тези, касаещи продажба на апартамент в Борово. Квартал Борово е характерен и с тихата и приятна атмосфера, както и чистия си въздух заради множеството залесени с дървета площи в квартала.

Основната част от жилищния фонд на Борово е съставена от стари сгради, строени преди 1989, но съществуват и доста новопостроени сгради, които привличат като магнит, както инвеститори, така и крайни клиенти.

В квартал Борово ще намерите множество площадки за разхождане на деца и домашни любимци, както и няколко престижни училища, като общият брой общински училища за район „Красно село” е осем, сред които намиращите се в Борово 36 СОУ „Максим Горки”, 34 СОУ „Стою Шишков”, Софийска езикова гимназия и други. В квартала има изградени и детски градини за малчуганите, като общия брой за района е 13.

В Борово ще отриете и 20-та поликлиника, пощенски клон на „Български пощи”, кафенета, ресторанти, магазини, пазара „Борово”, както и хипермаркет „Bila” и новостроящият се Mall България (и двете на бул. България).

Благодарение на близостта си до пътни артерии като булевард „България”, живеещите в Борово могат бързо и лесно да достигнат до почти всяка точка на столицата. За използващите обществен транспорт, това се постига с трамвай номер 7, автобуси: 102, 204, 73, 83, 64, както и тролейбуси 2 и 9.

В квартала действат и над 10 доставчика на Интернет и цифрова телевизия, които предоставят отлично качество на услугите заради завършеното оптично трасе за пренос на данни, към което е свързан квартала. В Борово са създадени и множество детски парти клубове и други подобни заведения и площадки, където децата ви могат да растат на спокойствие далеч от опасност и градски шум.

При по-старите сгради на места има обособени паркинги, като новосъздадените такива в Борово често разполагат и с подземни гаражи с място за автомобил за всеки собственик на апартамент в съответната сграда.

Към настоящия момент цената за единична продажба на апартамент в Борово е висока, като това се обуславя от славата на Борово, като едно от най-спокойните места за живот в София. В случай, че вече сте открили идеалния апартамент за вас, то можете да оставите своя стилистичен подпис в него, използвайки фирма за окачени тавани и гипсокартон в Борово. Ако пък търсите леко освежаване на своя апартамент, то можете да изберете сред фирмите за боядисване в Борово.

Надяваме се да сме ви били полезни и да сме ви предоставили полезната информация за Борово, която сте очаквали. Покупко-продажбата на апартамент в Борово е нещо достатъчно сериозно, за да изисква нуждата от проучване на квартала.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (92 votes)
The following two tabs change content below.

Сервизи

Автор и уеб администратор в няколко сайта, сред които IdeaMAX и други. Можете да ме откриете и тук Димитър Георгиев - SEO.