Предбрак ли е бракът

Бракът винаги е бил важна културна ценност в модерното общество. Напоследък обаче той губи все повече от своята привлекателност и младите хора в България, а и почти навсякъде по света предпочитата да имат отношения като семейство, но да избегнат „формалността“ на брака.

Спадът на броя бракове, сключени в последните десет години се дължи най-жече на множеството разводи, които стават факт.Като цяло около 1/3 от браковете завършват с развод, но той носи след себе си и редица други проблеми. Бракът обаче е важна традиция,която въпреки моментния колапс ще оцелее.Жените, макар да са по-слабата част от това модерно съжителство не оценяват факта, че мъжете не са спирани от нищо и един мъж просто може да си събере багажа и да си тръгне един ден,но това няма да стане докато те са млади.

Тогава болшинството жени няма да могат да разчитат на най-силния си коз- младостта и красотата, а ще бъдат поредната „лелка“, която минава по отсрещния тротоар и никой няма да я загледа с онзи поглед, както когато е била на 21.При мъжете не е така.Дори на 40 години един мъж има с какво да съблазни една жена. Мъжете не разчитат толкова на чар и красота, а по-скоро на вербалните си умения, а не рядко и на портфейла си.Бракът, колкото и формален да е той регламентира отношенията между хората, които са го сключили.

За жалост по-голяма част от тях не си дават сметка за това и приемат по-либералния вариант за съжителство.Голяма част от младите хора не си представят брака като договор между двама души. Те си представят една дълга весела песен,дълга колкото живота. С други думи, както се пее в песента- „Една голяма любов, голяма колкото света“.

За съжаление любовта е любов първите 5 до 10 години,а понякога и по-малко. Хората обаче са най-приспособимите същества на тази планета и за нас съществува думата „навик“.Хората се женят помежду си, защото предпочитат да гледат как онова неземно същество, което ги е карало да потръпват всеки път когато ги докосне се превръща в мит, отколкото да останат сами.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (77 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.