3 мита за виното

Ето някои от най-разпространените митове в поп кулурата относно консумирането на вина.

Първи мит: Бялото вино трябва да е изстудено, а червеното трябва да е топло.Повечето вина се сервират твърде студени, а изстудените  вина имат слаб  аромат и вкус, ето защо не бива да се държат твърде дълго в лед.Червеното вино е добре да се пие на стайна температура т.е. около 18 градуса, защото тогава алкохола във виното започва да се изпарява, така че е добре съвсем леко да се изстуди преди да се отпие от виното.

Втори мит:Бялото вино върви с риба, а червеното с месоИмайте предвид, че повечето червени вина ще подсилят вкуса на фини блюда, а повечето бели не биха постигнали този ефект.

Трети мит:Колкото е по-скъпо виното, толкова е по-добро.Не е точно така. Високата цена не винаги гарантира чудесно изживяване с виното, което сте си купили. За начинаещите е добре да започнат с консумацията на вина направени от отделни сортове грозде.Червените включват Cabernet Sauvignon, Merlot, Zinfandel, Pinot Noir, Syrah; Белите са : Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling, Viognier.Можете да си купите не толкова скъпи но за сметка на това добри вина на цени 40-50 лв.

FacebookTwitterLinkedIn
4.2/5 - (50 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.