Грижи за кожата на лицето

Естествената красота на здравата кожа е скъпоценен дар за жените от всички възрасти. Научете как да нанасяте правилно козметика.

Не трябва да се чака, докато с годините кожата загуби своята природна еластичност, стане суха и пореста, отпусната и сбръчкана, а е добре да изберем подходяща козметика. По-добре е да се предотвратят евентуалните дефекти или просто да се примирим с преждевременното остаряване.

При изпълняване на козметични процедури трябва да помним, че от тях има полза само ако се правят правилно, според типа кожа (прочетете в блога ми всичко за типовете кожа) и посоката на така наречените кожни линии.

Кожните линии е прието да се наричат линиите, по които кожата най-малко се разтяга. Всички козметични процедури – почистване на лицето и шията, нанасяне на кремове, маски, пудри и пр. Става именно по тези линии и то отдолу нагоре.

Линиите на кожата са в следните посоки:

– по долната челюст от средата на устата към ухото, от средата на горната устна и и страничната повърхност на наса към горната част на ухото;

– около очите – от вътрешния ъгъл по горния клепач към долния ъгъл на окото, а после по долния клепач към носа;

– на челото от средата към слепоочията

– линиите на кожата на челото са по посока на веждите;

– на носа вървят от средата, по гърба към краищата му и от гърба нагоре по краищата му.

При козметичните процедури не трябва да се действа грубо с кожата на лицето и шията, да се използва сила. Категорично се забранява , когато се мие лицето, да се използват груби четки, гъби, домашен сапун. Дори ръцете не трябва да се мият по този начин. Не трябва да се използват груби кърпи за подсушаване на лицето, тъй като това дразни и разтяга кожата, а не я закалява, както мнозина смятат.

За да се запази кожата на лицето дълги години, трябва да се спазват три правила – тя да се почиства, подхранва и предпазва.

 Запомнете:

– Медът прави кожата гладка, велурена.

– Камфорът помага за отпочиване на лицето.

– Пчелното млечице действа ефикасно против застаряването на тъканите.

– Зехтинът омекотява сухите кожи.

– Жълтъците подхранват и омекотяват нормалните и сухите кожи.

– Плодовете затягат тъканите и съживяват тена.

– Билките освежават и стимулират.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (93 votes)
The following two tabs change content below.