Как се разтягат стегнати обувки

Вие току-що сте закупени някои страхотни нови обувки, но те са малко стегнат. Това се случва твърде често, понякога дори не можем да си открием точен номер и предпочитаме да вземем стегнати обувки, вместо прекалено широки, които след време ще се разширят още повее и няма да можем да ги носим.

Ако питате някой той би ви казал „С времето ще се разтегнат”. Добре, гений, но как? Докато обувките си, започват доста близо до правилния размер, това ще отнеме време и неудобство. Ето как.

Разтягане на обувките вкъщи

Има няколко неща, които можете да направите в къщи, за да се простират вашите нови обувки. Сложете си обувки и се придвижват в тях, като от  време на време ги сваляте и пак си слагате.  И така в продължение на няколко дни. Това може да с прави само в случаите в които обувките не са прекалено тесни, ако те са много тесни и ви причиняват болка, този метод отпада. Този метод се прилага в рамките на 1-2 дена, не насилвайте себе си, защото ако  са много тесни, нищо няма да се получи.

Замръзване на обувките

Замразяването на обувки може да се прави само с случай в които стегнатите обувките са от естествена или изкуствена кожа. Вземете една торбичка и я напълнете 1/3 с вода. Вкарайте торбата с вода във обувката. Така направете с 2-те обувки, след което ги сложете в 3-та торна, която поставете във фризера. Когато поставяте торбата с вода в обувката се уверете че тя напълно изпълва обувката и обхваща петата, подобно както вашия крак. Нека обувките стоят във фризера, докато водата замръзни, например може да стоят една нощ или през деня. Когато ги извадите, не се опитвайте веднага да премахнете леда от тях. Из  чакайте около 20 минути. Опитайте как ви соят обувките, ако са отново тесни повторете процедурата. Замразяването на обувките го правете само в случай че не използвате скъпи обувки.

Разтягане на обувките с топлина

Сложете си дебели чорапи. След това обуйте обувките. Загрейте здраво областта на обувките, с помощта на сешоар и се огъвайте краката си напред и назад колкото 20-30 секунди. Премахване на източник на топлина, но не сваляйте обувките, докато не се охладят. Опитайте обувки с нормалните си чорапи или чорапогащи. Повторете, докато обувките са се разтегнат достатъчно. След като се разпънат, нанесете балсам за кожата на обувките, за да се възстанови влагата, която може би се е изчерпала от топлината.

Разтягане със навлажняване

Вземете влажен вестник сгънете го на топка и го поставете във обувките. Но когато го напъхвате, гледайте обувката, да не е с нарушена форма. НЕ трябва да нарушавате формата! Ако това стане изкарайте вестникът и отново го напъхайте внимателно. Оставете така обувките със вестника, докато те не се изсушат от самосебе си. СЛЕД това пробвайте обиквате.

FacebookTwitterLinkedIn
4.3/5 - (48 votes)
The following two tabs change content below.

Светослав

Latest posts by Светослав (see all)