Гуми – цени

За да бъде надежден нашия автомобил, то той се нуждае от качествени гуми.

Естествено вариациите пo отношение на гуми цени са доста, което поставя нашия правилен избор в опасност. Все пак най-добре е да се търси баланс между качество и цена на гумите, за да извлечем най-доброто, което можем от тях при наличния бюджет.

Не е задължително добрите гуми да са скъпи. Не е задължително и да са от известни марки. Дори по-неизвестните фирми имат доста добри и качествени гуми, които могат да ви влязат в употреба и то на една изключително удобна цена.

Все пак при гумите, цените се определят от няколко фактора, които ще изброим в списъка по-долу:

  • Размер – колкото по-големи са едни гуми, толкова са по-скъпи и обратното.
  • Ширина – колкото по-голяма ширина, толкова цената отново се повишава, но осигурява по-добра стабилност на автомобила на пътя.
  • Марка – скъпите марки са в повечето случаи по-качествено решение. Все пак, ако съотношението цена-качество на гумите от по-неизвестна марка ви устройва, то това може да се окаже подходящо решение за вашите нужди.
  • Сезонност – в зависимост от това, за кой сезон са предназначени едни гуми цената отново може да варира в широки граници.
  • Предназначение – в зависимост от МПС-то, за което купувате дадени гуми, то тяхната цена отново се оказва плаваща променлива. Така например гумите за лекотоварни и тежкотоварни автомобили са на различни цени.
  • Модел – понякога съществуват и различни модели гуми, които предлагат фирмите-производителки. Те често притежават най-различни характеристики, за да отговорят на потребителските нужди.
  • Профил – ниско профилните гуми са по-скъпи от тези с висок профил, а предпоставките за това са много, както визуални, така и чисто технически такива.

В зависимост от вашия автомобил и вашите технически нужди и естетични визуални изисквания, избраните от вас зимни или летни гуми могат да бъдат с най-различна цена. Това все пак най-често зависи от възможностите на нашия индивидуален бюджет.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (43 votes)
The following two tabs change content below.
Аз съм собственик на директория за статии Article-bg.eu. По-долу можете да придобиете малко по-широка представа за мен. Вижте и линковете, в случай, че имате нужда от SEО услуги или SEO копирайтинг. Повече за мен - Димитър Георгиев.