Има ли escape rooms в София?

Да, от скоро в София са отворили врати не един, а няколко от тези така наречените escape room стаи, които буквално заляха света и събудиха невиждан интерес. Доскоро само в големите западни градове, днес вече и София може да предложи на своите жители това забавно удоволствие като начин да се справим със сивотата на ежедневието.

Ще ми струва ли много да посетя софийски escape room?

Не, посещението на escape room не е скъпо удоволствие, особено в София, където за разлика от много западни градове цените са още по-ниски. Във всеки скучай, посещението на escape room в никакъв случай не е по-скъпо от това да хапнете една пица и да изпиете по едно питие в някоя пицария, тоест е по джоба на почти всеки българин.

Как да се запиша за участие?

Макар че можете да направите това и по интернет, най-добре е да се обадите на място в избрания от вас escape room. По този начин ще можете да се информирате за всичко, което би могло да представлява за вас интерес и да разберете дали има нещо, за което трябва да бъдете информирани преди пристигането си.

С колко хора мога да участвам в избрания от мен escape room?

Прието е, че между 2 и 6 човека е оптималната бройка. Някои escape room стаи в София дори не разрешават да влизат повее от 6 човека едновременно, като това все пак е разбираемо предвид ограниченото пространство. Във всеки случай, ние ви съветваме да попитате за бройката ако желаете да добавите някой човек и просто ще видите дали това е възможно или не.

Мога ли да напусна escape room стаята ако не ми е добре?

Ако не се чувствате добре или има някакъв проблем винаги можете да напуснете залата за игра. все пак това е забавление и има за цел а ви накара да се отървете от стреса и да се чувствате добре, а не да ви натоварва и стресира допълнително. И все пак имайте предвид, че ако няма основателна причина не бива да напускате стаята, защото така играта се прекратява.

Колко трае една игра в escape room?

Продължителността на играта е 60 минути. за това време трябва да успеете да разнищите загадката и да успеете да разгадаете всички части от пъзела за да достигнете до ключа, който ще ви изведе от стаята. Е, ако пък не успеете вашият escape room София ви очаква отново за да се пробвате пак!

Има ли и други стаи, в които да участвам?

В София всеки escape room разполага с по няколко стаи, в които да можете да се изправите срещу самите себе си и да докажете собствените си умения и възможности. Това означава, че можете да се пробвате в няколко различни варианта и да видите всички възможни загадки.

Разрешава ли се да играят деца?

Деца могат да играят в escape room, но ако са малки и нямат навършени 12 години могат да влизат единствено с родителите си. Това е единственото възрастово ограничение.

Наистина ли escape room стаите в София са с автентичен интериор?

Не само в София, но навсякъде по света, escape room стаите са изключително автентични и ще ви потопят в духа на друго време и друго място за да можете да усетите напълно удоволствието от играта.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (51 votes)