Красивите футболни екипи стават все по-популярни сред малки и големи

Футболната игра днес носи  радост и удоволствие на милиони хора. Футбол се играе не само на стадионите, но и в кварталните игрища. Децата ритат топката по поляните и мечтаят да станат голмайстори като любимите си футболни герои.

В различните населени места често пъти футболните запалянковци се разделят на отбори и си „спретват мачлета”. Мачът на кварталното игрище е начин за разпускане след дългата и уморителна работна седмица.

Често пъти колегите от някой офис се организират да играят футболен мач. Футболът е много полезен спорт. Той равномерно натоварва цялото тяло и изгражда добра двигателна култура. Затова днес има много школи, в които се обучават малки деца, имащи дарбата да ритат „коженото кълбо”. Футболната игра е заложена и в спортната програма на много училища и университети.

Този спорт с годините стана популярен и в нетрадиционни за футбола държави като Япония, САЩ и Иран. Много непрофесионални отбори днес си създават свои клубове на местно ниво. Тези клубове също като професионалните имат свои футболни екипи и емблеми. Детските школи организират първенства, в които взимат участие детски отбори с различни футболни екипи.

Днес на специализирания пазар в спортните магазини се предлагат най-различни футболни екипи. В тези магазини могат да се закупят не само копия на футболни екипи на световно признати клубове, но и най-различни спортни облекла, подходящи за футбол.

Има фирми, специализирани в ушиването и изработката на футболни екипи по поръчка. Тези футболни екипи се изработват от качествени материи, които абсорбират потта по време на игра и позволяват на тялото да „диша”. Днес всеки любителски клуб може да си поръча подобни качествени дрехи – www.tenevsport.com

Обикновено местните ентусиасти си ушиват футболни екипи, които имат цветове, сходни с тези на екипа на любимия футболен отбор. Всеки „квартален” местен отбор има свое име. Организират се местни първенства за любителски отбори. На футболните първенства на детските школи се връчват поощрителни награди, грамоти и дори купата на шампиона.

За да бъде всичко на ниво всеки любителски футболен клуб се снабдява с пълна екипировка, която включва не само фланелка, гащета и чорапи. Местните футболисти играят с истински „бутонки”, а под чорапите подпъхват и предпазни кори. Вратарите носят характерното вратарско облекло и кожени ръкавици. На местните футболни мачове има рефери, които носят традиционните черни футболни екипи.

Всички футболни екипи внасят допълнително очарование, красота и стил във футболната игра. Те я „легализират” по един колоритен начин, а местните любителски отбори имат и своя публика. Детските  първенства по футбол са голяма радост за деца и родители, а радостта става още по-голяма, когато те облекат любимите си футболни екипи.

FacebookTwitterLinkedIn
4.1/5 - (49 votes)